KVISTEDE VINTERRUTER – veivisere til vinterdrømmen

STF kvister vinterstid 370 kilometer skiløyper til et tyvetalls selv- og ubetjente turistforeningshytter i Ryfylkeheiene. Riktig god skitur! 

Sikkerhet langs kvisteløypene

Stavanger Turistforening vil understreke at alle som ferdes i naturen har et personlig ansvar for egen sikkerhet. Selv om STF har merket/kvistet løyper, så er dette kun en veiledning for å vise hvor løypa/skitraseen går. Den enkelte må selv kunne orientere etter kart, vurdere værforhold, rasfare og eventuelt dårlige isforhold. Været skifter fort i fjellet, den ene dagen er det kaldt og kvistene står fint på tørr snø, dagen etter kan det være mildt med regn. Da kan kvistene ha falt ned, og samtidig kan det være mye overvann på islagte vatn. En god regel er å sette opp kvist som er falt ned. Da gjør du det lettere for dem som kommer bak deg til å følge kvistinga.

Sjekk om isen er trygg

Turistforeningen oppfordrer alle som ferdes i fjellet til å være spesielt oppmerksomme på isforholdene. Ofte kan usikker is oppdages ved å stikke skistaven ned i snøen og isen.

Broene tas inn før vinteren.

Skal du til fjells sent om høsten eller tidlig på våren kan det være lurt å kontakte vårt tursenter for å få opplysninger om bruene er lagt ut eller tatt inn for sesongen.

  • For våre hytter over 1000 moh. har vi sesong for bruer fra 1. juli til 1. oktober.
  • For våre hytter under 1000 moh. har vi sesong for bruer fra 10. juni til 15. oktober.

Se også våre gode tips om du må vade.

Se også pakkeliste for vinteren

Annonse