Store arrangementer

Skiglede!
Skiglede! Foto: Anne Katrine Lycke

Vi er stolte over "flaggskipene" våre: 7-nutsturen, Opptur, Skiskolen, Kom deg ut-dagen og Lykter bak Dalsnuten. Arrangementene byr på turglede, fellesskap og nye, gode opplevelser ute.

Skiskolen 

Hver vinter arrangerer vi Rogalands største skiskole, i samarbeid med Stavanger Aftenblad. Skiskolen 2017 blir nummer 61 i rekken. Her kan man velge mellom snowboard, alpint, langrenn og freestyle.

Kom deg ut-dagen

Norges nasjonale turdag arrangeres søndag 6. september. I Rogaland har Turistforeningen arrangementer fylket rundt, i samarbeid med STF sine egne lokale turlag. 

7-toppturen

Strand og Forsand Turlag arrangerer 7-toppturen i Strand. Det er en krevende tur  som går over disse toppene: Heiahorn 774 moh,  Småsilhorn 731 moh, Botnefjellet 708 moh, Krossfjellet 716 moh,  Naganibba 748 moh, Slåtteknutane 731 moh og Revafjellet 714 moh. Vi vurderer å arrangere den høsten 2020.

7-nutsturen

7-nutsturen arrangeres i perioden 6. september til og med 14. desember. Alle som henter startkort til turen, løser oppgavene underveis og leverer kortet inn igjen, er med i trekningen av flotte premier. Startkortet er gratis og  kan hentes/leveres i Tursenteret til STF i Stavanger, i postkassen/kafeen ved Gramstad eller på Platou Sport i Sandnes

Opptur for 8. klassinger

Hvert år i mai måned inviterer Turistforeningen landets 8. klassinger på tur. Målet med den nasjonale turdagen er at flere unge skal få gleden ved friluftslivet, å gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en trivelig dag med fysisk aktivitet for alle. Stavanger Turistforening arrangerer Opptur for Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. I tillegg anbefaler vi alle andre kommuner til å arrangere sin lokale Opptur. 

Tripp Trapp Triathlon

Fjell og dype daler er som fluepapir på tøffe mosjonister, og Lysefjorden har uten tvil de beste forutsetningene. Bli med på adrenalinfesten siste lørdag i august. Mange deltakere kommer tilbake år etter år for å slite seg gjennom 25 km med padling, 4444 trappetrinn løping, 12 km terrengløp og 30 km sykling. 

Sankefestivalen i Hjelmeland

Det blir festival i Hjelmelandsvågen med fokus på naturbaserte produkter og opplevelser lørdag 8. august. I år planlegger vi en enklere festival med færre deltakere, men det vil fremdeles være torg, kurs og foredrag, aktiviteter, konkurranser og naturbasert kafè. Påmelding for alle.

Den store familiedagen

Vi inviterer til høstens STORE familiedag søndag 22. september. Det blir leker fra før i tiå og rebusløp rundt Mosvatnet. Gratis arrangement for hele familien.  

Lykter bak Dalsnuten

Når mørket senker seg, våkner det til liv på Gramstad. Trollene kommer ut av berget, heksa forbereder heksebrygget og nøkken dukker opp i Revholstjern. Dans og musikk blander seg med mystikk. Bli med på en kveld fylt med magi.  Neste arrangement arrangeres i 2021.   


Annonse