Med hund på hyttetur

Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Vil du ha med hunden på hyttetur, lønner det seg likevel å sjekke nøye på forhånd. Noen steder er det godt tilrettelagt, mens andre steder må du belage deg på at hunden må sove ute eller i et skjul. Oversikten finner du her.

Foto: Marius Dalseg Sætre

BETJENTE HYTTER

Haukelister fjellstue– Hund er tillatt i følgende rom: Fem fjellrom med 2/3 senger, fire kuskeloft med 4/6 senger, Stabburet med 6 senger. Det finnes i tillegg hundebur i skistallen. Kontakt resepsjonen for mer informasjon.

Stranddalen turisthytte – I betjent sesong er det tillatt med hund på to rom med to køyer. Må bestilles. Utenom sesong kan hund bo i mellomgang på selvbetjeningshytta.

Lysefjorden turisthytte – I betjent sesong er det tillat med hund på seks rom med 2/4 senger.

FJELLHYTTER MED EGET HUNDEROM:

På følgende hytter kan hundeeier sove på samme rom som hunden mot et tillegg i overnattingsprisen. Alle senger på hunderom krever forhåndsbooking. Du kan ikke gå på fjellet med hund uten å booke på forhand, hvis hunden skal ligge inne. Kan hunden ligge ute eller i uthus? Hytter uten tilrettelegging er ikke med i oversikten. Anbefaler å se under nettsiden for hver enkel hytte for mer info.

Bakken gard – Tillat for hund i annekset. Eget rom med fire senger og to tilgjengelige hundebur.

Blåfjellenden - Hund tillat i eget hunderom i sikringshytte der det også er to senger tilgjengelig for hundeeiere. To tilgjengelige hundebur.​​​​​​​ Ikke oppvarmingsmuligheter på rommet.  

Bleskestadmoen - Hund tillatt i gang på sikringshytta. Ett hundebur tilgjengelig. Viktig at hunden er i bur når den er inne, da det ikke er skille mellom gang og kjøkken. 4 sengeplasser, pluss hems, for hundeeiere. Vedovn i hytta.

Heibergtunet Storevatn - Hund tillatt i den minste av hyttene. Kun i gangen. Ett hundebur tilgjengelig i isolert gang. 4 sengeplasser for hundeeiere. Vedovn i hytta.

Holmavatn​​​​​​​ - Hund tillatt i gangen i sikringshytta. To hundebur tilgjengelig. 6 sengeplasser for hundeeiere. Vedovn i hytta.

Hovatn - Hund tillatt i sikringshytte. To hundebur tilgjengelig. To sengeplasser for hundeeiere. Vedovn i hytta.

Jonstølen -  Eget hunderom med egen inngang. Fem senger og vedovn. To hundebur tilgjengelig.

Kringlevatn -  Hund tillatt i isolert gang i sikringshytte, ikke i sovedel. Her er det fire senger for hundeeiere. Vedovn på rommet. Ett hundebur tilgjengelig.

Krossvatn - Hund tillatt i sikringshytte. Her er det også to senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur på rommet. Grunnet plass skal hundebur lagres i gang vedrom.

Kvitlen -  Eget hunderom med egen inngang. Fire senger og vedovn. Fire hundebur. 

Langavatn - Hund tillatt i sikringshytte. Her er det 6 sengeplasser for hundeiere. Grunnet liten plass skal hundebur lagres i yttergang. Ønsker en å ta med hunden inn skal den være i hundebur. Vedovn og lite kjøkken tilgjengelig.

Storsteinen - Hund er tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta, som er den øverste hytta. To senger for hundeeiere. Hundebur tilgjengelig og vedovn. 

Sandsa - Hund tillatt i uthuset. Egen inngang. To senger for hundeeiere og to hundebur tilgjengelig. Ikke vedovn.

Sandvatn - Den nye hytta "Litle Sandvatn" har et eget rom tilrettelagt for hund. her er det to sengeplasser for hundeeiere og to hundebur tilgjengelig. Det er ikke vedovn på rommet.

Skåpet - Hund tillatt i hytte nummer 4 og 5. Ett hundebur i hver av de to hyttene. Fem senger for hundeeiere og vedovn i begge hyttene.

Stranddalen turisthytte - I betjent sesong er det to rom tilrettelagt for hund. Egen inngang og to køyer. Ikke vedovn. Når hytta ikke er betjent kan hund bo i mellomgang mellom tørkerom og selvbetjeningsdel. Ikke vedovn. Det er også to gode hundehus som står ute på tunet hele året.

Tomannsbu - Hund tillatt i sikringshytta. To senger for hundeeiere og to hundebur. Vedovn. 

Vassdalstjørn - Hund tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta. Fire senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur.

 Viglesdalen - Hund tillatt i den den eldre hovedhytta. Fire hundebur tilgjengelig.

Ådneram anneks - Hund kan ligge i utebod. Egen inngang ved siden av inngangsdøra til hytta. 


Visste du at du og hunden kan forhåndsbestille seng på hunderom på flere av hyttene dei mest populære er Skåpet, Jonstølen, Stranddalen, krossvatn, Kvitlen og Tomannsbu 
HUNDEVETT PÅ TUR                                                    Ta hunden din med på tur. Men husk å ta hensyn til hvor trent hunden er - og hvor lange bein den har! Husk at mange kan være redde også for snille hunder. Hold derfor hunden i bånd og sjekk om det er båndtvang i området. Hundene må ikke tas med inn i oppholdsrom eller soverom. Bruk hundepose i nærheten av hytter og trafikkerte turstier – og ta den med deg. Tren med hunden på forhånd slik at den kan stå alene i bur. Ta med potesalve for slitne og såre hundepoter. Ta med håndkle for å tørke hunden, flere hytter har rom uten vedovn.
Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.                                   STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

DU KAN OGSÅ HA MED HUND PÅ DISSE HYTTENE:

Børsteinen – Hund tillatt i yttergang og uthus. Det er to hundebur tilhjengelig.

Eidavatn – Tillatt med hund i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur.

Flørli turiststasjon - Hund er tillatt i uthuset. Det er to hundebur tilgjengelig.

Grautheller – Hund tillatt i yttergangen på hytta. Det er ett tilgjengelig hundebur.

Litle Aurådal - Hund tillatt i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur.

Melands Grønahei – Hund tillatt i uthuset. To hundebur tilgjengelig.

Nilsebu – Eget lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur, men egen dør inn til selve rommet.

Songedalen fjellgard - Hund tillatt i yttergang. Ett hundebur tilgjengelig.

Stakken – Eget lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur, men egen dør inn til selve rommet.

Støle - Hund tillatt i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur.

Taumevatn – Hund tillatt i yttergang og i uthuset. To hundebur tilgjengelig.

UTLEIEHYTTER, IKKE TILRETTELAGT FOR HUND:

Flørlistølen - Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i kjeller.

Gaudland- Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i uthuset.

Gamle Skåpet - Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i yttergang.

Ådneram Turisthytte-  Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i garasjen.

Nodhagen - Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i naust.

Gramstad - Ikke tilrettelagt for hund. Kan bo i kjeller.

Heiberghytta Grautheller - Ikke tilrettelagt for hund.

PÅ DISSE HYTTENE KAN DU IKKE HA MED HUND:

Grasdalen - Ikke tilrettelagt for hund.

Kvanndalen -  Ikke tilrettelagt for hund.

ET HUNDELIV: Godt å strekke fire bein i solveggen på hytta.
ET HUNDELIV: Godt å strekke fire bein i solveggen på hytta. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Annonse