LYSEFJORDEN VANDREFESTIVAL
14. - 16. september
Velkommen til jubileumsfest 

Velkommen til Lysefjorden!

Bli med på tidenes turfest i majestetiske Lysefjorden. Lysefjorden vandrefestival arrangeres 14. til 16. september, og byr på et tettpakket program!

Festivalen foregår over alt i den lange fjorden gjennom hele helgen. Vandrefestivalen er et samarbeid mellom Stavanger Turistforening og Lysefjorden Utvikling.

Ved å kjøpe én billett kan du hoppe av og på turistferja hvor du vil i fjorden. Her er det ingen festivalpass. I stedet er det enkelt å melde deg på de arrangementene du har mest lyst til å bli med på. For mer informasjon om transport og fjordhoppingsbillett på turistferja: Klikk her! ​​​​​​​

Her er vårt program. Klikk på linkene for mer informasjon og påmelding:

Lørdag:

  • Jubileumsfest i Lysebotn. Uansett hvor du har vært på tur, og hvem du har vært på tur sammen med, alle møtes til en felles jubileumsfest lørdag kveld. Her blir det utsøkt grillbuffé med dessert, livemusikk og godt selskap. Festen fortsetter med et jubileumsforedrag ved Kjell Helle-Olsen i kapellet søndag formiddag, før turen går videre med båt til Bakken gård. 

Søndag: 

  • Jubileumstur til Bakken gard, høyt over fjorden. Her får du smakebiter fra livet til legendariske Pilt-Ola, som ble født og oppvokst i Lysefjorden, før han gjorde verdensborger av seg. Her kan du også lytte til folketoner og få en lærerik rundtur på den gamle fjellgarden. 

Helgeturer: 

  • Vandretur fra Vinddalen til Lysebotn. Turen går via Skåpet, over fjellet til fantastiske Flørli. Derfra tar vi båten inn til Lysebotn. Der blir det overnatting og feiring av Turistforeningens jubileum med nydelig mat, konsert og dans. Søndag blir det båttur til Bakken der vi får høre fascinerende historier om Pilt-Ola, før dagen en avslappende båttur på fjorden.
  • Stiløpetur fra Flørli til Lysebotn. Dette er turen for de sprekeste fjellgeitene. Løpeturen går med lette sekker over fjellet fra den veiløse bygda til turisthytta i Lysebotn. Etterpå blir det grilling og overnatting i lavvo i Lysebotn. 
  • Lysefjorden Trippel. Få med deg alle de tre store attraksjonene i fjorden på én og samme helg! På denne turen besøker vi de tre ikonene Flørli, Kjerag og Preikestolen. 

Se ellers Hikingfestival.com for et komplett festivalprogram.