Hytteregler

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Stavanger Turistforening sine hytter. Som gjest finnes det enkle regler du bør holde deg til. All virksomhet ved hyttene er basert på dugnad. Viser hver og en av oss respekt for hverandre, og det som bør gjøres, får vi alle enda mer hygge og glede av turen og oppholdet. 

Protokoll
Skriv deg inn i gjesteboka med en gang du kommer. Husk medlemsnummer. Når det er gjort har du rettigheter på hytta.

Brannsikring
Gjør deg kjent med branninstruksen.

Overnatting
Lakenpose eller sovepose skal brukes. Det er rimelig og god folkeskikk at familier med barn og medlemmer over 60 år får fortrinnsrett til køyeplass. Ro mellom kl. 23 - 06. Anvisninger fra eventuelle hyttevakter skal følges.

Betaling 
Oppgjør skal skje på den enkelte hytta. Bruk betalingsfullmakt - ikke kontanter. Noter proviantuttak etter hvert og legg fullmakten i safen før du går videre! Dersom du har benyttet deg av hyttebooking, skal kvittering medbringes og legges i safen på hytta ved avreise. 

Hjelp oss å sortere avfallet

Selvbetjent drift medfører en god del søppel. Avfall som papp og papir brennes. Plast kastes på anvist sted. Bokser åpnes i begge ender og presses flate. Bossekk bør skiftes før den er overfylt, knyttes for og settes i bossrom eller annet anvist sted. Ledige sekker finnes på hytta.

Vann 
Bruk rustfrie stålbøtter til drikkevann.

Ved
Vedtransporten er meget kostbar. Fyr med omtanke og gjør ved klar for neste gjest . Utnytt ledig ovnsplass til oppvarming av vann.

Hunder 
Det er tilrettelagt for hund på noen av STFs hytter. Klikk deg inn på den enkelte hytte for å lese mer. På Stranddalen turisthytte og Haukeliseter fjellstue er det egne hunderom. Det er husdyr på beite alle steder der foreningen har hytter og ruter, og dyrelivet er også meget sårbart. Vi anbefaler at du har hunden din i bånd.

Røyking 
Mange mennesker plages av tobakksrøyk. Røyking er derfor bare tillatt utendørs.

Alkohol
Ved bruk av alkohol må det vises måtehold, og det må på ingen måte være til sjenanse for andre gjester. Hytta er ikke festlokale!

Dagsbesøk
Ved bruk av hytta til oppholdsrom, tørking av klær, uttak av proviant, laging/spising av måltider, gjøres det opp for dagsbesøk. Dagsbesøkende har også medansvar for renhold av hytta.

Teltere
Glem ikke at du er på telttur. Teltet plasseres minst 150 meter fra hytta. Ved bruk av hytta, gjør opp for dagsbesøk og proviant. Etter kl. 18 betales som for overnatting.

Renhold

Vask opp så snart du har spist. Tørk også av kokeapparat, kjøkkenbenk og bord. Vask rommet ditt og en del av fellesarealet. Tørkehåndklær og filler kokes opp når det trengs.

Avreise
Når hytta forlates skal den være i minst like god stand som ved ankomst.
- Gjør skikkelig rent og rydd opp. 
- Luft senger og sengetøy. 
- Matrester fjernes, propangass stenges. 
- Gjør klar ved for opptenning til neste gjest. 
- Ytterdører og vinduer lukkes forsvarlig.

Annonse