Gratis plasser på aktiviteter for barn og ungdom

Fra Villmarksleir med Barnas Turlag på Stranddalen
Fra Villmarksleir med Barnas Turlag på Stranddalen Foto: Eirik Schøien

Visste du at Stavanger Turistforening hvert år deler ut mange gratis plasser på en rekke aktiviteter for barn og unge? Tiltaket er støttet med penger fra Bufdir. Her får du oversikten over hvem som kan søke, hvordan du søker og hvilke aktiviteter det gjelder. 

Barnas Turlag arrangerer turer som er spesielt planlagt og tilrettelagt for barnefamilier. De har et variert og spennende turprogram gjennom hele året. Turene er lagt opp som fellesturer med turledere. Foresatte har ansvar for egne barn under hele turen. Det forventes at alle voksne hjelper til med praktiske gjøremål som matlaging, aktiviteter, rengjøring etc. 

Barnas Turlags målsetning er å få flest mulig barn til å oppleve gleden ved å drive friluftsliv og bli glad i naturen. På våre turer finner barna nye turvenner som gjør at "motoren" holdes i gang lengre og turen blir kjekkere. Voksne utvider vennekretsen og blir kjent med andre familier med felles interesse- naturopplevelser!

DNT ung Stavanger er for ungdom (13-26 år uten foreldre). De har mange kjekke turer gjennom året, ta en titt i programmet og bli med på tur!

Økonomisk støtte fra Bufdir

STF ønsker at alle barn, ungdommer og deres familier skal få delta i ferieaktiviteter på lik linje med andre. Vi prøver gjennom ulike tilskuddsordninger å tilby gratis aktiviteter og subisidierer deltakerprisene på flere fellesturer slik at vi senker terskelen for deltakelse på disse turene. I noen tilfeller deler vi også ut gratis plasser til lavinntektsfamilier.
Trenger du, eller kjenner du noen som har behov for støtte og har lyst til å være med oss på tur ber vi deg ta kontakt med leder for aktivitet og folkehelse, Jane Byberg jane@stf.no
All informasjon holdes konfidensielt og våre frivillige turledere vil ikke vite om deltakelse fra denne ordningen. 
​​​​​​​STF kan også være behjelpelige med utstyr og utstyrsleie fra Frilager.no
Vi kan tilby begrensede plasser på turer med Barnas Turlag og DNT ung, se hele programmet til Barnas Turlag og DNT ung.
Her er noen turer vi kan anbefale: 

Vinterferie for hele familien på Ådneram del 1
Vinterferie for hele familien på Ådneram del 2
Påskeferie for hele familien på Ådneram del 1 
Påskefeie for hele familien på Ådneram del 2
Sommertur til Kvitsøy
​​​​​​​Villmarksleir til Sandsa 29.juni- 4 juli, familietur
​​​​​​​Newtoncamp 22-26 juni 10-13 år 
Kanotur til Rågeloni - Sirdals fineste strand 
Haukelicamp 22-26.juni 13-16 år 
​​​​​​​Høsttur til Viglesdalen
​​​​​​​DNT ungs tradisjonsrike høsttur


Annonse