Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU)

Annenhver tirsdag fra kl.18-20 arrangerer vi et friluftstilbud tilrettelagt for utviklingshemmede på Gramstad i Sandnes kommune. Vi har ulike enkle friluftsaktiviteter som f.eks. tur, natursti, kanopadling (sommer) og matlaging på bål, og området er tilgjengelig for rullestolbrukere. Vi har et stort fokus på det sosiale og avslutter hver gang med enkel kveldsmat rundt bålet. Tilbudet er gratis!

Dette er et tilbud for utviklingshemmede i alle aldre samt deres familie, venner og støtteapparat. Dere finner oss kl. 18 ved den røde Friluftslåven på Gramstad (der stien til Dalsnuten starter).

Viktig å ha med:

- varme klær som er lett å bevege deg i
- regntøy
- sko som holder bena varme og tørt, og som tåler litt sorpe er også viktig
- turkopp eller skål til suppe, skje og en kopp til kaffe/vann
- hode- eller lommelykt i perioden oktober til mars

Alle deltagere må ha følge av en ledsager som har ansvar for deltageren under alle aktiviteter. Aktivitetene er drevet av frivillige, og det er ikke helsepersonell tilstede. 

Vi har egen Facebook gruppe  "Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, Stavanger Turistforening" der alle interesserte kan følge med på hva som skal skje og hva vi har gjort. Her skriver vi om hvilke aktiviteter som er planlagt og vi legger ut informasjon dersom det er endringer.


Datoer for høst 2019

27. august, 10. sept., 24. sept., 8. okt., 22. okt., 5. nov., 19. nov., 3. des.

Bilder fra vår 2019

FTU appen

FTU-appen er en tilrettelagt turkalender med tilhørende snakkeark som kan brukes av utviklingshemmede selv og deres nærstående. DNTs turledere legger inn informasjon om turene i en sentral kalender, og informasjonen blir automatisk tilgjengelig i appen.

Appen er utviklet for å gjøre det enklere å få oversikt over FTU arrangement. Dersom du reiser et annet sted i landet kan du også sjekke om det finnes et FTU tilbudet der du er! I tillegg legger appen tilrette for  bedre kommunikasjon og aktiv medbestemmelse for de utviklingshemmede.

Har du Android telefon kan du last ned FTU-appen fra Google Play her.

Har du iPhone kan du laste ned FTU-appen fra App Store her.Alle FTU kvelder samt andre aktiviteter som passer for personer med utviklingshemming finner du i Aktivitetskalenderen

Kontakt: Helen Adamson - helen@stf.no, 51840219Samarbeidspartnere