Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU)


Annenhver tirsdag fra kl.18-20 arrangerer vi en Friluftskveld tilrettelagt for utviklingshemmede, til ulike turområder på Nord-Jæren. Vi tilbyr både tur og andre enkle friluftsaktiviteter som f.eks. natursti, rebus, kanopadling (sommer) og matlaging på bål. Av og til får vi besøk av eksterne aktører - f.eks. Røde kors, Norske Redningshunder, hest og kjerre. Vi har et stort fokus på det sosiale og avslutter hver Friluftskveld med medbrakt kveldsmat rundt bålet. De aller fleste turer er tilgjengelige for rullestolbrukere - informasjon om tilgjengelighet vil stå for hver tur på Facebook. Tilbudet er gratis!

Dette er et tilbud for utviklingshemmede i alle aldre samt deres familie, venner og støtteapparat. Oppmøte kl.1750 for avgang kl.1800. 

Viktig å ha med:

- varme klær som er lett å bevege deg i
- regntøy
- sko som holder bena varme og tørt, og som tåler litt sorpe
- vannflaske, termos med varm drikke og kveldsmat (evt. noe som kan varmes på bål/grill - finn gode tips her)
- hode- eller lommelykt i perioden september til mars

Alle deltagere må ha følge av en ledsager som har ansvar for deltageren under alle aktiviteter. Turledere og frivillige fra STF står for turledelse, tenning av bål, og legger tilrette for aktivitetene. Det er ikke helsepersonell tilstede. 

Friluftskvelder  -  våren 2021

12.januarKubbetjørn
26.januarMadlasandnes, møllebukta
9.februarGramstad 
23.februarStavanger sentrum
9.marsGramstad
23.marsAlexander Kielland, Købenbukta
6.april

Gramstad


20.aprilNodhagen
4.maiGramstad
1.juniSommeravslutning - Gramstad


Mer informasjon om hver Friluftskveld, inkl. oppmøtested / veibeskrivelse, legges ut i vår egen Facebook side "DNT tilrettelagt i Stavanger Turistforening".
Her legger vi også ut bilder etter noen av turene - noe som  mange deltagere setter pris på.

Foto: Erik Haaland

Bilder fra vår 2019

FTU appen

FTU-appen er en tilrettelagt turkalender med tilhørende snakkeark som kan brukes av utviklingshemmede selv og deres nærstående. DNTs turledere legger inn informasjon om turene i en sentral kalender, og informasjonen blir automatisk tilgjengelig i appen.

Appen er utviklet for å gjøre det enklere å få oversikt over FTU arrangement. Dersom du reiser et annet sted i landet kan du også sjekke om det finnes et FTU tilbudet der du er! I tillegg legger appen tilrette for  bedre kommunikasjon og aktiv medbestemmelse for de utviklingshemmede.

Har du Android telefon kan du last ned FTU-appen fra Google Play her.

Har du iPhone kan du laste ned FTU-appen fra App Store her.Alle FTU kvelder samt andre aktiviteter som passer for personer med utviklingshemming finner du i Aktivitetskalenderen

Kontakt: Beate Eikemo - beate@stf.no, 51840200