SENGeBOOKING 

Velkommen! Her kan du reservere seng for turen din. Omtrent halvparten av overnattingskapasiteten per hytte er åpen for bestilling. Andre rom og sovehemser er tilgjengelig for alle, slik at det alltid er plass til gjester som ankommer uten å ha booket og forhåndsbetalt for en seng. 

For at bookingen skal være gyldig må du komme frem til hytta før kl. 19:00. Det kan være lurt å ta med bookingbekreftelse for oppholdet.

Skåpet
Skåpet Foto: Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Veien fra booking fram til sengen er din:

 • Medlemmer av DNT har rabattert pris. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling.
 • Hvert rom og hver seng er nummerert. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller for en gruppe. På Skåpet gjelder bookingen en hytte med inntil 5 soveplasser.
 • For at bookingen skal være gyldig må du komme frem til hytta før kl. 19:00 og kunne forevise bookingbekreftelse for oppholdet.
 • Skriv deg inn i protokollen på vanlig måte, og betal for proviant osv. med vår nye hyttebetalingsapp eller engangsfullmakt, skriv i protokoll og fullmaktsskjema at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter i marka og på fjellet.

 • Avbestillings og endringsfrist er 10 dager før oppmøtedag.
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 10 dager oppmøtedag
 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.
 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
 • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfellet, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare rom etter oppmøtefristen kl. 19.00.
 • Ønsker du å avbestille , legg ved ordrebekreftelse og send mail til tursenter@stf.no. Om avbestillingen fører til refusjon, legg ved ditt kontomummer for tilbakebetaling.  
 • Når en avbestilling  skyldes sykdom, vær eller føreforhold oppfordrer vi til at eventuell erstatning avklares med ditt forsikringsselskap.

Før overnatting:

 • Husk å sjekke om hytta du skal til er låst med DNTs standardnøkkel eller det er en spesialnøkkel du må få tak i hos den lokale foreningen før du drar.
 • Minst en i turfølge må være DNT medlem for å få tilgang til DNTs standardnøkkel.

Regler for bruk av hytta, veibeskrivelser og andre relevante opplysninger finner du ved å søke opp hytta på ut.no.

Hunderom

Dersom det er flere personer i samme følge, oppfordres disse til å booke seng inne i selve hytta for å frigjøre kapasitet til flere hunder med følge på hunderommet.  Skåpet booker du hele hytta. Se under. 

Skåpet

På Skåpet er det 6 sovehytter med 5 soveplasser i hver (2 senger + hems). Hver av disse bookes som en enhet, med fast pris per hytte uavhengig av antall gjester. Etter kl. 19:00 er ledige hytter åpne for alle. Vanlig overnattingspris for selvbetjente hytter gjelder per person for de som ikke har booket. Hund er tillatt i hytte nummer 4 og 5. Hunderom må bookes på forhånd. Det er ett hundebur pr hytte.

I hovedhytta er det 10 soveplasser som ikke kan bookes. To av disse reservert for hytteverter.

God Tur!

Proviantlager på Grautheller turisthytte.
Proviantlager på Grautheller turisthytte. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP


Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen.


Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. 


Enklere for deg - enklere for oss!


«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.


Vi ønsker deg en god hyttetur!

Foto: Odd I.Worsøe

Annonse