BESTILL HYTTEOVERNATTINGEN DIN HER!

På grunn av smittevernregler må alle bestille seng på forhånd. Les mer om retningslinjer nedenfor og gjør deg kjent med disse før turen.

Klikk deg inn på den hytta du ønsker å besøke, bestill og gled deg til en fantastisk opplevelse!


Ta turen til nyrestaurerte Bakken gard i Lysefjorden!
Ta turen til nyrestaurerte Bakken gard i Lysefjorden! Foto: John Petter Nordbø

Her er gjeldene retningslinjer: 

På grunn av korona-situasjonen er det endringer i hyttebesøkene fra tidligere. Vi har innført noen retningslinjer som blir like for alle hyttene, så lenge regelen om 1 meters avstand gjelder. 

  • Alle må bestille overnatting på forhånd.
  • Drop-in og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.
  • Alle som ikke bor i samme husstand må holde en meter avstand. Denne regelen gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene.
  • Mange selv-og ubetjente hytter er små og det vil ikke være mulig å holde en meters avstand hvis alle sengene brukes. Det vil derfor variere fra hytte til hytte hvor mange som kan bo på hytta samtidig. Dette regulerer bookingsystemet.
  • Merk: Du bestiller seng og ikke nødvendigvis et helt rom. Det kan være nødvendig å bytte om på senger for å fordele grupper mellom rommene, slik at hver gruppe så langt mulig har eget rom. Om nødvendig kan noen gjester måtte legge seg på hems eller sovesal. Dette avklares mellom gjestene, evt. med hjelp av hyttevakt. Alle gjester bes være fleksible og opptre hensynsfullt for å ivareta avstand av smittevernhensyn.​​​​​​​
  • Gjestene må ta med rent sengetøy eller ren lakenpose og putevar.
  • Ta med alkoholbasert middel for hånddesinfeksjon. Våtservietter kan tas med, men ikke kast disse i utedo, eller i naturen, da disse ikke brytes ned.
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta.
  • Ta med deg eget søppel hjem.
  • Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur. Les denne artikkelen hvis du har spørsmål.

Vilkår for bruk av STFs selv- og ubetjente hytter, gjelder så lenge det er restriksjoner på bruken som en konsekvens av koronapandemien.

Det er obligatorisk for alle gjester å bestille på forhånd. Ved ledig kapasitet kan bestillinger gjøres samme dag som ankomst. Gjester som ankommer uten forhåndsbestilling kan bortvises. Det gjelder under koronapandemien ingen tidsfrist for når man må ankomme hytta for at sengereservasjonen skal gjelde.  Man må forlate hytta innen kl 13 dagen bestillingen går ut.

Privatpersoner bestiller og forhåndsbetaler hytteoppholdet i sin helhet. Man bestiller én seng per person og medlemmer skriver inn medlemsnummeret sitt. Det kan være nødvendig å bytte om på senger for å fordele grupper mellom rommene, slik at hver gruppe så langt mulig har eget rom. Om nødvendig kan noen gjester måtte legge seg på hems eller sovesal. Dette avklares mellom gjestene, evt. med hjelp av hyttevakt. Alle gjester bes være fleksible og opptre hensynsfullt for å ivareta avstand av smittevernhensyn.

STFs utleiehytter er låst med nøkkel. De fleste selv- og ubetjente hyttene er ulåste. Nøkkel hentes slik det er opplyst på ut.no, eller i bestillingsbekreftelsen.

Når man ankommer hytta er det viktig at alle skriver seg inn i besøksprotokollen. Alle gjester plikter å opptre hensynsfullt i samsvar med DNTs smitteverninstruks, og følge oppslag på hyttene og gjeldende smittevernregler fra aktuelle myndigheter.

Avbestilling:

· Avbestilling frem til 5 dager før ankomstdag gir rett til full refusjon.

· Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før ankomstdag gir ingen rett til refusjon.

Bestilling på en hytte kan ved ledig kapasitet flyttes til en annen dato og/eller en annen av STFs hytter innenfor et tidsrom på 5 dager før og etter opprinnelig ankomstdato. Slike endringer gjøres på e-post til tursenter@stf.no, minst 2 arbeidsdager før opprinnelig ankomstdato.

Avbestilling gjøres gjennom bestillingsløsningen på nett. For hjelp med denne kan tursenteret kontaktes.

All relevant informasjon om hytta finnes på UT.no, også om hytta er låst.

Ved å godkjenne disse vilkårene bekrefter du å ha lest denne informasjonen.​​​​​​​ 

SELV OG UBETJENTE HYTTERUTLEIEHYTTER

BETAL ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Proviantlageret på Grautheller.
Proviantlageret på Grautheller. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen.

Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. 

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Vi ønsker deg en flott hyttetur!