Friluftsliv for alle – på Gramstad

Gramstadområdet er et av Nord-Jærens viktigste rekreasjonsområde, og nærmere en halv million mennesker besøker området i løpet av året.  Like ved parkeringsplassen holder turistforeningen til i hus og låve.
Gramstadområdet er et av Nord-Jærens viktigste rekreasjonsområde, og nærmere en halv million mennesker besøker området i løpet av året. Like ved parkeringsplassen holder turistforeningen til i hus og låve. Foto: Odd Inge Worsøe

Nytt turtilbud for mennesker med funksjonsnedsettelse settes i gang på Gramstad! Annen hver tirsdag kan alle som vil delta i enkelt friluftsliv som kanopadling, natursti og bålkos. Tilbudet er gratis.

– Jeg gleder meg som en unge til å starte opp dette unike tilbudet, sier prosjektleder Helen Adamson.

Takket være en generøs gave på kr. 720.000 fra Extrastiftelsen og kr. 100.000 fra Rogaland fylkeskommune starter STF tilrettelagt friluftsliv på Gramstad. Helen Adamson er ansatt i 80 % stilling som prosjektleder, og vil ha sin base her. Den røde låven, som offisielt ble åpnet i november 2016, er universelt utformet. Området rundt er svært godt egnet for mennesker med funksjonsnedsettelse med grusstier for rullestolbrukere, lett tilgjengelige stier i skogen, tilgang til kanopadling og stort vrimleområde mellom huset og låven på Gramstad. 

– Her kan alle komme og delta på ulike aktiviteter alt etter den enkeltes behov og forutsetninger, sier Helen Adamson. 

Alle detaljer er ikke på plass ennå, men det første tilbudet som starter opp er tirsdagssamlinger. Da blir det aktiviteter som turer i skogen, natursti, orientering, kanoaktivitet, kaffe og matlaging på bål. Alle samlingene avsluttes med sosialt samvær rundt bålet.

Foreløpig program
Tirsdagskvelder annenhver uke. Kl. 18-20:
23. mai–oppstart; 6. juni; 20. juni–sommeravslutning; 8. august–oppstart høst; 22. august; 5. september; 19. september; 3. oktober; 17. oktober; 31. oktober, 14. november; 28. november, 12. desember–juleavslutning.    

Meld deg som frivillig
Vi trenger frivillige som kan være med å tilrettelegge/drive aktiviteter, ordne mat/kaffe på bål, osv. Ingen forkunnskap nødvendig! Bare interesse for friluftslivet, og et ønske om å dele dette med andre.

Spørsmål/info – kontakt helen@stf.no, 51840219

Mer informasjon publiseres på https://www.stf.no/tilpasset-aktivitet/

Kanopadling på Gramstadtjørn er en av aktivitetene som tilbys på tirsdagskveldene.
Kanopadling på Gramstadtjørn er en av aktivitetene som tilbys på tirsdagskveldene. Foto: Torgunn Skrudland

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 27. april 2017