Bratt, langt og barskt – dette er sommerens tøffeste fellesturer

PÅ BLÅISEN: NF grunnkurs bre gir deg godt grunnlag for å ferdes på bre.
PÅ BLÅISEN: NF grunnkurs bre gir deg godt grunnlag for å ferdes på bre. Foto: Gina Wigestrand

Dra på fellestur og utfordre dine egne grenser! Gå litt lengre, klatre litt høyere fjell eller gjøre noe du aldri har gjort før. Her er fem fellesturer og kurs du kan melde deg på i sommer.

Postjakt til Blåfjellenden med kart og kompass

10. - 12. juni

PARADIS: Blåfjellenden er et skikkelig fint sted å være på sommeren!
PARADIS: Blåfjellenden er et skikkelig fint sted å være på sommeren! Foto: John Petter Nordbø

Tørk støv av konkurranseinstinktet og finn fram kompasset. Vi konkurrerer i små lag om å finne frem til poster og mål på vei til hytta. Det blir heder, ære og premie for vinnerlaget. Resten får mulighet for revansj neste dag. Vi vagler oss til og koser oss på Blåfjellenden i et av de flotteste områdene Ryfylkeheiene, eller søren heller, hele Norge har å by på! Hallo, har du sett panserutsikten fra stuevinduet på denne hytta?!

        

Topptur til Melderskin og Geitdalstind

5. - 7. august

PÅ VEI NED: Melderskin er 1426 meter over havet, og en skikkelig utfordring, spesielt for knærne på vei ned igjen.
PÅ VEI NED: Melderskin er 1426 meter over havet, og en skikkelig utfordring, spesielt for knærne på vei ned igjen. Foto: Kari Haukland, DNTs fotokonkurranse

Bli med til Rosendal for å plukke topper! Denne helga drar vi til Kvinnherad med topptur til Melderskin (1426 moh.) og Geitdalstind 1210 (moh.). Dette blir en helg med mange høydemeter, luftige partier og magisk utsikt! Her er det bare å pakke sekken så lett som mulig, spa frem alle krefter og bli med på tur i godt lag. 

        

NF grunnkurs bre

5. - 11. august

OMFATTENDE: Grunnkurset går over fem dager, og tar deg gjennom en rekke teknikker for ferdsel på bre.
OMFATTENDE: Grunnkurset går over fem dager, og tar deg gjennom en rekke teknikker for ferdsel på bre. Foto: Gina Wigestrand

Drømmer du om å ferdes på blåis med isøks, stegjern og tau? Da er et grunnkurs bre etter standard fra Norsk Fjellsportforum det absolutt beste for deg. Bli med på brekurs til den unike Demmevasshytta, som har en av landets fineste plasseringer for gjennomføring av brekurs - rett ved brefallet Rembesdalskåka - på den sørvestlige delen av Hardangerjøkulen. På kurset gjennomgår vi alle teknikker og momenter du trenger for å være rustet til å begynne ditt liv som brevandrer på egen hånd. 

       

Fastpacking Lysefjorden rundt

2. - 4. september

HØYDEPUNKT: Kjerag tar pusten fra de fleste.
HØYDEPUNKT: Kjerag tar pusten fra de fleste. Foto: Odd Inge Worsøe

Pakk sekken lett, og bli med på SignaTur Lysefjorden rundt på halve tiden av hva som er normalt. Det betyr lett sekk, høyt tempo, og lange etapper. På bare tre dager får vi med oss både Skåpet, Flørli, Kjerag, Lysebotn og Preikestolen. Dette er turen for deg som kan gå 30-35 km om dagen, flere dager i strekk, selv når underlaget er rimelig teknisk og det er 1.000 - 1.500 høydemeter opp og ned om dagen. Fastpacking betyr at vi pakker en svært lett sekk og holder høyt tempo. Vi beinflyr ikke, men snittfarten vil nok ligge rundt 4-5 kilometer i timen. Høres dette fristende ut? Da vet du hva du har å gjøre!

         

SignaTUR Ryger - Ryfylkeheiene på langs

25. juli - 10. august

LANGTUR: Finn roen på et skikkelig avbrekk i Ryfylkeheiene. Her fra Vassdalstjørn.
LANGTUR: Finn roen på et skikkelig avbrekk i Ryfylkeheiene. Her fra Vassdalstjørn. Foto: John Petter Nordbø

Fra Haukeliseter i nord til Kvitlen i sør. Ryfylkeheiene på langs er et 215 kilometer langt fjelleventyr. Opplev noen av de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene sammen med våre dyktige og trivelige turledere i et herlig turfellesskap. Dette er en dannelsestur som det er god grunn til å ha på sin «bucket list»! Turen er satt opp i fire etapper med påfølgende datoer. Du velger selv hvor mange du vil være med på. Se alle etappene med detaljerte turbeskrivelser her.

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 3. juni 2022