Høstens turbok-anbefalinger!

Foto: John Petter Nordbø

Høsten er en god tid for inspirerende litteratur. Her er noen forslag du kan kose deg med og hente gode tips til ditt neste tureventyr. Kanskje blir det Norge på langs, en topptur eller en hverdagsnatt ute i nærheten av der du bor! Lykke til med både lesing og planlegging. 

Nyheten «Norgesturen»

Den lokale ildsjelen og nå turbokforfatteren, Inger Karin Natlandsmyr, kommer nå med en rykende fersk turhåndbok med detaljerte beskrivelser og bilder fra femten selvopplevde turer fra Lindesnes til Nordkapp. I den komplette turhåndboken finner du turforslag fra hele landet, både til fots og på ski, slik at boka kan brukes til turplanlegging hele året. Turene har også ulik vanskelighetsgrad og lengde, og det finnes derfor turer som passer for de aller fleste. Turbeskrivelsene er presentert med turkart, praktiske råd og inspirerende bilder. Forfatteren selv håper boken skal være til inspirasjon og glede for alle, uavhengig av turerfaring.

– Først og fremst ønsker jeg å inspirere folk flest til å gå på oppdagelsesferd i norsk natur, og å oppleve nye og ukjente turområder i vårt vakre og langstrakte land. Da jeg startet dette turprosjektet mitt var jeg godt kjent og hadde vandret mye langs DNT sitt rutenett først og fremst i Ryfylkeheiene, men også i Rondane, Hardangervidda, Jotunheimen og Stølsheimen. Jeg hadde aldri vært på tur nord for Trondheim. Jeg tror dette er ganske typisk for mange andre som er glade i å gå på tur. Man er best kjent med tilbudet og turmulighetene som ligger nærmest der man bor. Etter disse oppdagelsesferdene har jeg nå fått et helt skattkammer av vakre naturopplevelser fra nesten alle deler av Norges land med meg som et minne, som jeg gjerne vil dele med dere i denne boka, forteller Inger Karin.

Hun møtte på en del utfordringer underveis i planleggingen av noen av turene og håper hennes erfaring, som hun nå deler i turboken, kan være til nytte for dem som ønsker å utforske noen av de samme områdene.

Den lokale forfatteren, Inger Karin Natlandsmyr, lanserer nå en turbok med et skattkammer av selvopplevde turer fra Lindesnes til Nordkapp.
Den lokale forfatteren, Inger Karin Natlandsmyr, lanserer nå en turbok med et skattkammer av selvopplevde turer fra Lindesnes til Nordkapp. Foto: John Petter Nordbø

– Jeg opplevde at det var mye arbeid å finne informasjonen jeg trengte for å planlegge turene, både med hensyn til proviantering, overnatting og transport. Noen av turene går også innom Sverige og Finland, og disse turene var det ekstra utfordrende og tidkrevende å finne informasjon. I boken min finner du derfor slik praktisk informasjon, sammen med flotte turkart for hver enkelt tur.

«Norgesturen» får du kjøpt i Tursenteret til STF, medlemmer får rabatt og boken er eksklusivt signert av Inger Karin. Om du skulle gå alle turene i boka, ja da kan du si at du har gått Norge på langs!

Pris: medlem kr 332,-/ikke medlem kr 379,-. 

Norges beste familietopper

Topptur-tips for hele familien.
Topptur-tips for hele familien. Foto: John Petter Nordbø

Har du lyst til å ta med hele familien din på flotte toppturer? I denne boka kan du finne oppskriften på mange gode turopplevelser. De er som skapt for å deles. Toppturspesialistene Lund og Innerdal har vært på over 2500 fjelltopper i Norge, og her har de samlet 88 flotte fjelltopper fra hele landet. Nivået er slik at en turvant 15-åring sammen med en litt sprek familie trolig greier alle turene i boka, og en turvant 7-åring greier minst halvparten. Boka beskriver toppturer som vil gi deg en kriblende lyst til å pakke sekken sammen med familien, eller synke dypt ned i godstolen og bli med på reisen i boka. Hver enkelt tur er grundig beskrevet og følges av oversiktlige kart med merket rute. I tillegg får du all den informasjonen du trenger for å gjennomføre turen på en suksessfull måte sammen med familien.

Pris: medlem kr 340,-/ikke medlem kr 399,-. 

Kortreiste hengekøyeturer

70 gode tips til kortreiste hengekøyeturer i hele Norge.
70 gode tips til kortreiste hengekøyeturer i hele Norge. Foto: John Petter Nordbø

Har du lyst til å legge byen bak deg og dra på kortreist overnattingstur i naturen? Denne boken beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boken gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din. Du trenger ikke å fly halve landet rundt for å få sterke naturopplevelser. Du finner dem bak huset ditt. Det eneste du trenger å gjøre, er å pakke sekken og velge bort sofaen til fordel for en natt i naturen. Hva venter du på? Tursøstrene avslører sine flotteste hengekøyeturer i Stavanger og Sandnes, samt andre byer som Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Pris: medlem kr 340,-/ikke medlem kr 399,-. 

Utenetter

Nyttige tips til livet med familien utendørs.
Nyttige tips til livet med familien utendørs. Foto: John Petter Nordbø

Utenetter er en håndbok og en motivasjon til å ta med de minste i familien på de store og små opplevelsene naturen har å by på. Her får du mange nyttige tips og praktiske triks, samt nødvendig kunnskap og formidling av tanker rundt livet utendørs. Boken er rikt illustrert og kommer med mange råd for å utvikle friluftslivskunnskapen din til neste nivå - og til å hjelpe de yngste inn i en sunn og motiverende friluftsvane. Forfattere er Nina Volstad og Oliver Halvorsrød, som er kjent som Friluftsflokken. Flokken består av Nina og Oliver med unge Vilder & Leonora. Sammen tok de en beslutning for fire år siden om å være ute så mye de maktet, og de startet med et enkelt mål: to netter pr. måned mellom mai og september.

Pris: medlem kr 382,-/ikke medlem kr 449,-. 


150 turer fra hav til hei

Stavanger Turistforening sine 150 beste tips til turer i hele Rogaland.
Stavanger Turistforening sine 150 beste tips til turer i hele Rogaland. Foto: John Petter Nordbø

Det ligger i vår natur å gå på tur. Legge byens lyder bak oss, og la naturens stillhet omslutte oss. Kjenne på gleden, forventningene og mestringen ved å være på tur. Med boka Stavanger Turistforening 150 turer fra hav til hei hjelper vi deg av gårde. Blant mange perler mener vi at nettopp disse 150 turene er noe av det beste Rogalands-naturen har å by på.  Veien er kort fra hav til hei i Rogaland, og de fleste turene er dagsturer. Kun få av dem anbefaler vi som overnattingsturer. Med boka 150 turer fra hav til hei i hånda kan du farte på kryss og tvers i Rogaland og få 150 fantastiske turopplevelser.

Pris: medlem kr 250,-/ikke medlem kr 350-. 

Skrevet av Agnethe Larsen 28. august 2020