Nyt badeferien på turisthyttene i sommer!

Vi har verdens herligste badekulp ved Grautheller turisthytte i Sirdal.
Vi har verdens herligste badekulp ved Grautheller turisthytte i Sirdal. Foto: Ronny Rustøen

Hvem trenger syden i sommer når vi har naturens eget badeland på turisthyttene? Her får du tips til hytter med de beste bademulighetene!

HYTTER MED FANTASTISKE BADEKULPER:

Turistforeningshyttene har mange flotte perler av badeplasser i form av "kulper" i de rennende elvene. Bading i disse områdene må bare oppleves, friskere dukkert skal du lete lenge etter.  

Grautheller turisthytte:

Rett utenfor hyttedøra på Grautheller finner du en deilig badekulp, perfekt for en dukkert på varme sommerdager! Du har også mulighten til å bade i Grauthellervannet, som ligger et steinkast nedenfor hytta. Sikre deg en badeferie på Grautheller her.

Badekulpen ved Grautheller er et fantastisk syn!
Badekulpen ved Grautheller er et fantastisk syn! Foto: Ronny Rustøen

Kvitlen turisthytte i Bjerkreimsheiene:

Kvitlen turisthytte er en av våre nyeste og mest moderne turisthytter, og kan friste med en fantastisk badekulp rett utenfor hyttevinduet. Hva et morgenbad her i sommer? Bestill et forfriskende badeopphold Kvitlen her

Fjellspa i badekulpen på Kvitlen
Fjellspa i badekulpen på Kvitlen Foto: Kjell Helle-Olsen

Sandsa turisthytte i Suldal:

Sandsa er et eldorado for alle som ønsker en ferie fylt av naturopplevelser og masse bading! I lia bak hytta finner du en badekulp av de sjeldne og et fjellspa her kan nesten ikke måle seg med noen andre badeopplevelser! Unn deg en badeferie på Sandsa, bestill et rom her.

Den idylliske badekulpen på Sandsa turisthytte
Den idylliske badekulpen på Sandsa turisthytte Foto: Annika Bråtveit Reinertsen

Jonstølen turisthytte i Suldal:

Jonstølen turisthytte er en moderne turisthytte i fantastiske naturomgivelser. Her finner du badekulper flere steder i det nydelige naturlandskapet og er ypperlig for barnefamilien som ønsker å feriere flere dager på samme sted. Hytta ligger i barnevennlig avstand fra bilvei, kun 20 minutter med ren turglede for hele familien. Sikre deg et drømmeopphold over flere dager på Jonstølen her.

En av de mange herlige badekulpene rundt Jonstølen turisthytte.
En av de mange herlige badekulpene rundt Jonstølen turisthytte. Foto: Jane Byberg

HYTTENE MED DE BESTE BADEVANNENE:

Viglesdalen i Årdal i Ryfylke 

Viglesdalen turisthytte er idyllisk plassert mellom store fjellsider, gresskledde bøer og Viglesdalsvatnet. Turisthytta er lett tilgjengelig for hele familien og stien følger en gammel drifteveg fra Nes. Det er herlige bademuligheter like ved hyttene, så her har du alle muligheter til å nyte badeferien over flere dager. Gled deg til sommerferien i Viglesdalen og bestill et rom her.

Nyt en forfriskende dukkert i Viglesdalen! Dette bildet er fra en av de mange badekulpene på stien opp til hytta.
Nyt en forfriskende dukkert i Viglesdalen! Dette bildet er fra en av de mange badekulpene på stien opp til hytta. Foto: Pål Christensen

Børsteinen turisthytte i Sirdal

Børsteinen ligger i barnevennlig avstand fra bilvei og har ypperlige bademuligheter på begge sider av hytta. En tur hit kan kombineres med både Kjerag, fiske, bading og kortere turer rundt hytta. Ta med badetøy og kast deg uti det store Børsteinsvatnet for en forfriskende dukkert. En kjekk hytte som anbefales for store og for små! Bestill et rom på Børsteinen her.

Kan det friste med en dukkert her ved Børsteinen?
Kan det friste med en dukkert her ved Børsteinen? Foto: Kjell Helle-Olsen

Haukeliseter fjellstue:

På Haukeliseter har du alle muligheter til å nyte sommerferien i fulle åndedrag! Like utenfor fjellstua kan du hoppe i vannet og nyte det klare fjellvannet. Etterpå kan du unne deg luksusen av en tre-retters gourmetmiddag og oppredde senger i fantastiske naturomgivelser. Ta kontakt med Haukeliseter her og sjekk når de har tilgjengelige rom i sommerferien din.

God stemning og fantastiske muligheter for en herlig dukkert ved Haukeliseter fjellstue.
God stemning og fantastiske muligheter for en herlig dukkert ved Haukeliseter fjellstue. Foto: Håkon Aarthun

Stranddalen turisthytte i Suldal:

På Stranddalen bor du som plommen i egget og kan nyte bading i Stranddalsvatnet dagen lang. Kombiner badeferien med flotte turer i det vakre terrenget rundt hytta, og nyt hjemmelaget mat hos storbonden på Stranddalen, som sørger for at du får et opphold du aldri vil glemme. Ta kontakt med storbonden på Stranddalen via denne epostadressen for å bestille rom, og gled deg til en drømmeferie.

Det kan være svært forfriskende med et bad i vannet ved Stranddalen turisthytte.
Det kan være svært forfriskende med et bad i vannet ved Stranddalen turisthytte. Foto: Marius Vervik

HYTTA MED EGEN SANDSTRAND I SKJÆRGÅRDEN

Nodhagen ved Bersagel:

Nodhagen er hytta for deg som ønsker en skikkelig skjærgårdsferie med egen strandlinje. Her kan hele familien kose seg med bading, skattejakt i fjæra, hopping fra brygga, båtturer og dagsturer til for eksempel Lutsivannet. Ved Lutsivannet er det mulig å leie kano fra Frilager og ta seg en holmetur med den. Nodhagen har også et eget naust hvor man kan ligge i hengekøye. Nodhagen er en utleiehytte, som vil si at du bestiller hele hytta for deg selv. Nyt skjærgårdsidyllen i sommer og bestill Nodhagen her

Tenk deg en egen strandlinje med sjærgårsidyll i fleng. Det kan du enkelt leie deg på Nodhagen og sikre deg en herlig badeferie med hele familien.
Tenk deg en egen strandlinje med sjærgårsidyll i fleng. Det kan du enkelt leie deg på Nodhagen og sikre deg en herlig badeferie med hele familien. Foto: Agnethe Larsen
Perfekte muligheter for bruk av SUP (stand up paddle) ved Nodhagen.
Perfekte muligheter for bruk av SUP (stand up paddle) ved Nodhagen. Foto: Agnethe Larsen
Ikke langt fra Nodhagen finner du Lutsivannet, hvor du kan leie kanoer av Frilager og ta deg en herlig dukkert ved en av holmene.
Ikke langt fra Nodhagen finner du Lutsivannet, hvor du kan leie kanoer av Frilager og ta deg en herlig dukkert ved en av holmene. Foto: Knut Larsen

OG FOR DE SOM LIKER ET SKIKKELIG GJØRMEBAD:

Muligheten for et gjørmebad finner du ved Sandsa turisthytte. Myra ved Sandsavatnet byr både på gjørmebad, gjørmefotball og andre kreative leker du måtte finne på. Etterpå kan du vaske deg ren i både Sandsavatnet og badekulpen lenger oppe i lia.

For de som liker et skikkelig gjørmebad, kan Sandsa turisthytte friste med perfekte forhold for lek og moro i gjørma!
For de som liker et skikkelig gjørmebad, kan Sandsa turisthytte friste med perfekte forhold for lek og moro i gjørma! Foto: Inger Karin Natlandsmyr

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 29. mai 2022