Tips til påskeeggjakten!

Eggjakten er påskens høydepunkt for mange barn. Gjør jakten til en oppdagelsesferd for store og små.
Eggjakten er påskens høydepunkt for mange barn. Gjør jakten til en oppdagelsesferd for store og små. Foto: Knut og Agnethe Larsen

Påskens høydepunkt for barna, er for veldig mange, jakten etter påskeegget på selveste påskeaften. Hva med å gjøre en kreativ vri på jakten i år, samtidig som du motiverer barna til en spennende oppdagelsesferd i nærmiljøet? Her får du en kjekk vri på påsketradisjonen!

Forberedelser:

Velg dere ut en spennende merket nærtur. Her får du hele oversikten over merkede nærturer i Rogaland.

Lag et ruteskjema med ca. 16 ruter på et ark, dess flere ruter du lager, dess lengre blir turen. Skriv en rød T i første rute. 

Forbered i all hemmelighet påskeegg, fylt med barnas favoritt-godteri.

Utstyr:

Blyant

Selvlaget ruteskjema for avkrysning av T-er på veien

Påskeegg

Godt med drikke til ivrige barn

Påsketur og godt humør ved Lundsneset på Hundvåg i Stavanger på jakt etter T-er og påskeegg.
Påsketur og godt humør ved Lundsneset på Hundvåg i Stavanger på jakt etter T-er og påskeegg. Foto: Knut Larsen

Denne påskeeggjakten kan gjøres som en skikkelig kjekk dagstur, og en opplevelse for store og små! Det finnes hele 105 merkede turer å velge mellom i Rogaland, så her er det bare å slå seg løs på en av de fantastiske nærturene våre. Ekstra kjekt er det også at barna garantert blir motiverte av denne påskeeggjakten, og de voksne må nærmest legge på løp for å henge med.

Introduser begivenheten for barna med at dere skal ut på jakt etter røde T-er. Når alle rutene på skjemaet er krysset ut, vil det være en overraskelse på lur som turpremie. For motivasjonen sin del så skader det heller ikke å nevne at du nylig la merke til påskeharen som spratt rundt i løypa og la egg.

La barnet krysse av for hver T-skilt han eller hun finner på veien.
La barnet krysse av for hver T-skilt han eller hun finner på veien. Foto: Knut Larsen

Idet siste krysset på skjemaet er fullført, er det bare å ta på seg lurefjeset og springe å gjemme påskeegg, uten at barnet ser hvor det er. Kom tilbake med et stort smil og fortell barna at du nettopp såg halen på påskeharen! Vi lover deg engasjerte barn når de skal ut på jakt etter påskeegget som haren har lagt. Bruk gjerne leken Tampen brenner for å guide barnet inn på riktig gjemmeplass.

Når alle ruter er krysset ut er det tid for å lete etter påskeegget. Be barna vente ved T-skiltet, mens du springer og gjemmer påskeeggene en lur plass utenfor løypa. De yngste barna tror kanskje at det er selveste påskeharen som har lagt dem der?
Når alle ruter er krysset ut er det tid for å lete etter påskeegget. Be barna vente ved T-skiltet, mens du springer og gjemmer påskeeggene en lur plass utenfor løypa. De yngste barna tror kanskje at det er selveste påskeharen som har lagt dem der? Foto: Agnethe Larsen

Nyt innholdet i påskeeggene og en god rast, før sukkerkicket motiverer barna tilbake til startpunktet på turen, eller kanskje de klarer å gå hele nærturen rundt? God påsketur!

God påsketur til store og små!
God påsketur til store og små! Foto: Knut Larsen
Husk å hold god avstand (2 meter) fra andre personer dere møter på, men gi dem gjerne et smil! Vask hender både før og etter turen og bruk antibac før godteriet skal inntas.

Her finner du flere friminutt-tips!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 6. april 2020