Friminutt med Stavanger Turistforening - Hengekøyetur i nærskogen

Lykken er en hengekøyetur i skogen for to blide søstre!
Lykken er en hengekøyetur i skogen for to blide søstre! Foto: Agnethe Larsen

Er dere klare for en kortreist turopplevelse i nærskogen? Ta med dere en hengekøye og la turen bli til et lite eventyr!

Forberedelser:

Finn frem hengekøyen og tau og pakk sekken for et eventyr i nærmeste skogholt. Har dere ikke hengekøye tilbyr Tursenteret vårt å kjøre en ut til deg om du ikke bor for langt unna Stavanger, se informasjon om dette lenger nede i artikkelen. 

Utstyr:

Hengekøye

Tau til å henge opp hengekøyen

Et par kjekke turbøker og en god matpakke

Denne hengekøyen er fra Ticket to the Moon , og er så stor at man kan ligge to i den.  Ønsker du deg en, kan den kjøpes på Vipps og leveres hjem til deg av de kjekke folkene på Tursenteret vårt!
Denne hengekøyen er fra Ticket to the Moon , og er så stor at man kan ligge to i den. Ønsker du deg en, kan den kjøpes på Vipps og leveres hjem til deg av de kjekke folkene på Tursenteret vårt! Foto: Agnethe Larsen

Slik gjør dere:

Ta beina, eller sykkelen fatt, til nærmeste skog og dra på jakt etter den perfekte leirplassen. Trærne dere skal henge hengekøyen i må være tykke nok til å tåle vekten av dere og ha en avstand på 4-5 meter, slik at hengekøyen passer fint imellom. Velg ikke trær hvor det bor fugler, vi vil jo ikke forstyrre dem unødig. Tilslutt sjekker dere at dere ikke har slått leir midt i en maurtue. Det kan fort svi seg.

La barna/barnet få være med å henge opp køyen og glede seg over å endelig få prøve den! En hengekøye kan brukes til så mangt, den kan være en perfekt huske, en herlig leseplass hvor dere kan lese kjekke bøker sammen, eller en fin plass å sitte og spise nistepakken. Kanskje vil barna få lyst til å en gang overnatte i den også? 

En hengekøye kan brukes til så mangt, blant annet som en superkjekk huske!
En hengekøye kan brukes til så mangt, blant annet som en superkjekk huske! Foto: Agnethe Larsen

Mangler du hengekøye - Tursenteret leverer de mest allsidige hengekøyene hjem til deg!

Hvis du ikke har en hengekøye hjemme, så er det fullt mulig å få kjøpt dette via vårt Tursenter, som i disse dager tilbyr å sende hengekøyen hjem til deg, eller levere den personlig om du ikke bor for langt unna Stavanger. 

Tursenteret selger den mest allsidige hengekøyen «Ticket to the moon», som er kommet høyt opp i «Best i test»-tester. Den er billig, veier lite, er komfortabel og enkel å henge opp. Tursenteret har også tilleggsutstyr som tau. Ønsker du å kjøpe hengekøye og få den levert hjem til deg, kan du vippse til nr 520009 og merke betalingen med Hengekøye. Hengekøyene kommer i alle slags fine fog herlige farger. Når du har betalt så ringer vi deg opp via Facetime, så kan du få velge farge:) 

Supre medlemspriser på hengekøye:

Enkel hengekøye: medlem kr 510,-/ikke medllem kr 599,-. 

Dobbel Hengekøye: medlem kr 595,-/ikke medlem kr 700,-. 

Tau: medlem kr 110,- /ikke medlem kr 130,-. 

Husk å hold god avstand (2 meter) fra andre personer dere møter på, og vask hender både før og etter leketid. Unngå større lekegrupper, maks 5 personer. Benytt heller anledningen til å få kvalitetstid sammen med egne barn.

Her finner du flere friminutt tips!

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 30. mars 2020