Friminutt med Stavanger Turistforening - Fly drage på stranden

Finn frem dragen og la ungene få boltre seg på stranden! Garantert barndomslykke! Husk ekstra tråd og en saks, i tilfelle snoren skulle surre seg fast og lykken plutselig skulle falle i grus.
Finn frem dragen og la ungene få boltre seg på stranden! Garantert barndomslykke! Husk ekstra tråd og en saks, i tilfelle snoren skulle surre seg fast og lykken plutselig skulle falle i grus. Foto: Agnethe Larsen

Utnytt de fantastiske strendene, eller en åpen slette, i nærmiljøet med god boltreplass og perfekte forhold for å teste dragen! 

Forberedelser:

Finn frem dragen i boden, eller vær riktig så kreativ og lag deres egen.

Utstyr:

Drage

En saks og litt ekstra tråd, i tilfelle en krise hvor tråden surrer seg fast.

Drageflyvning er også populært blant de minste barna!
Drageflyvning er også populært blant de minste barna! Foto: Agnethe Larsen

Drageflyging er utrolig gøy og med mange strender og gode vindforhold flere steder i Rogaland, er dette et herlig avbrekk til hjemmeskolen. Ta med deg dragen, eller lag din egen og fly i vei! 

For å få dragen til å lette, kan du for eksempel hjelpe barnet med å kaste dragen høyt opp i lufta mens barne løper mot vinden og slipper ut litt og litt line underveis. 

For å lande dragen, tar du inn mer og mer line til du kan ta tak i dragen. Husk å hold god avstand til andre mennesker på stranden!

Stranden er også en ypperlig plass for lek i sanden med rekved og pinner man finner langs sjøkanten. Skriv bokstaver,  grav i sanden og lag sandslott.
Stranden er også en ypperlig plass for lek i sanden med rekved og pinner man finner langs sjøkanten. Skriv bokstaver, grav i sanden og lag sandslott. Foto: Agnethe Larsen
Husk å hold god avstand (2 meter) fra andre personer dere møter på, og vask hender både før og etter leketid. Unngå større lekegrupper, maks 5 personer. Benytt heller anledningen til å få kvalitetstid sammen med egne barn.

Her finner du flere friminutt tips!

Annonse

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 25. mars 2020