Friminutt med Stavanger Turistforening - Kims lek

I Kims lek gjelder det å konsentrere seg og prøve å huske flest mulig av gjenstandene. En lek som passer for både liten og stor!
I Kims lek gjelder det å konsentrere seg og prøve å huske flest mulig av gjenstandene. En lek som passer for både liten og stor! Foto: Agnethe Larsen

På jakt etter en aktivitet sammen med barna, som kan stimulere både liten og stor i en hverdag som er snudd opp ned for de fleste av oss? Kims lek er en herlig klassiker som både trener hukommelsen og gir en god dose fysisk aktivitet, når barnet selv får jakte på gjenstander til leken!

Forberedelser:

La barnet finne gjenstander som dere ønsker å benytte til leken. Finn gjenstandene ute i naturen, i hagen eller hjemme i huset deres.

La jakten på gjenstander til leken bli en kreativ og fysisk del av aktiviteten.
La jakten på gjenstander til leken bli en kreativ og fysisk del av aktiviteten. Foto: Agnethe Larsen

Utstyr:

Et klede og ting dere vil gjemme.

Vær kreativ og let etter mange forskjellige gjenstander. Dess flere ting dere tar med i leken, dess vanskeligere blir det å huske alt. Små barn kan gjerne ha færre gjenstander, slik at leken blir lettere for dem.
Vær kreativ og let etter mange forskjellige gjenstander. Dess flere ting dere tar med i leken, dess vanskeligere blir det å huske alt. Små barn kan gjerne ha færre gjenstander, slik at leken blir lettere for dem. Foto: Agnethe Larsen

Slik gjør dere:

Et valgfritt antall gjenstander fra naturen legges på et oversiktlig underlag. La barnet få se på gjenstandene i for eksempel 1 minutt. Så skal de snu seg bort mens en av gjenstandene fjernes. Oppgaven er å finne ut hvilken gjenstand som er tatt bort. Er barna små velger dere færre gjenstander. 

Som variasjon kan man la barnet få se på gjenstandene i 1 minutt før man legger et klede over alle gjenstandene, og så skal barna prøve å huske flest mulig av dem.

Aktiviteten kan gjøres både innendørs og utendørs, men en luftetur kan være svært godt for både liten og stor. Husk å hold god avstand (2 meter) fra andre personer dere eventuelt møter på, og vask hender både før og etter leketid. Unngå større lekegrupper. Benytt heller anledningen til å få kvalitetstid sammen med egne barn.

Her finner du flere friminutt tips!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 16. mars 2020