6 tips til et mer miljøvennlig innhold i tursekken!

Leder for Tursenteret i Stavanger, Kaja Raa Storaker på bildet gir deg gode tips til et mer miljøvennlig innhold i tursekken. Kom gjerne innom Tursenteret for å ta en nærmere titt på innholdet.
Leder for Tursenteret i Stavanger, Kaja Raa Storaker på bildet gir deg gode tips til et mer miljøvennlig innhold i tursekken. Kom gjerne innom Tursenteret for å ta en nærmere titt på innholdet. Foto: John Petter Nordbø

Det vi er glad i, tar vi vare på. Og det er flere måter du kan ta vare på naturen. Vi har sett nærmere på innholdet i en vanlig tursekk til en helgetur på hytta. Hvordan kan vi pakke sekken med et mer miljøvennlig innhold som skaper en renere turglede?

1. Dropp plasten rundt matpakken

Dropp all plast til mat du har med deg i sekken. Bruk små nett, glass eller Bees-wraps. Disse kan brukes flere ganger og holder til mange turer. 

Dropp plasten rundt matpakken, bruk heller Bee-wraps.
Dropp plasten rundt matpakken, bruk heller Bee-wraps. Foto: John Petter Nordbø

2. Svanemerket tannkrem

Viste du at mange tannkremer inneholder mikroplast? Velg en tannkrem som er svanemerket.  Da kan du med god samvittighet stå under stjernene og spytte i bekken uten å tenke på fisken i havet 1000 meter under deg. 

Velg en svanemerket tannkrem uten innhold av mikroplast.
Velg en svanemerket tannkrem uten innhold av mikroplast. Foto: John Petter Nordbø

3. Nebrytbare truseinnlegg

Jo lettere sekk, jo lettere tur. Istedenfor å pakke med deg truser til hver dag kan det holde å bruke truseinnlegg. Ginger Organics sine økologiske truseinnlegg er ikke bare produsert i 100 % økologisk bomull, men er også 100 % biologisk nedbrytbare. Det betyr at du kan kaste dem rett i do på hyttene våre. Vil du steget videre kan vi anbefale vaskbare truseinnlegg fra Gaia.

Ginger organics truseinnlegg er både 100 % nedbrytbare og laget av 100 % økologisk bomull.
Ginger organics truseinnlegg er både 100 % nedbrytbare og laget av 100 % økologisk bomull. Foto: John Petter Nordbø

4. Såpestykke i nett

Slik som enkelte tannkremer, inneholder også noen såper mikroplast. De kommer også ofte i plastbeholdere. Ta heller med deg et såpestykke. Oppbevar det gjerne i et nett, så kan du enkelt henge det til tørk før du pakker det i sekken. 

Ta med deg et lite såpestykke i nett fremfor såpe i plastbeholdere. Tursenteret har denne praktiske og miljøvennlige såpen fra Birk, som er ypperlig å ha med seg i tursekken.
Ta med deg et lite såpestykke i nett fremfor såpe i plastbeholdere. Tursenteret har denne praktiske og miljøvennlige såpen fra Birk, som er ypperlig å ha med seg i tursekken. Foto: John Petter Nordbø

5. Pakk med deg en ekstra varm genser

Ikke noe er så hyggelig som en sprakende ovn etter en kald dag ute, men for å begrense fyringen, kan det være smart å ha med en ekstra tykk genser i sekken. Når har du ellers anledning til å bruke den ekstra tykke genseren etter bestefar? 

En god varm genser kan være smart å ha med i sekken, for å unngå for mye fyring på hyttene.
En god varm genser kan være smart å ha med i sekken, for å unngå for mye fyring på hyttene. Foto: John Petter Nordbø

6. Tenk miljø også på tilbaketuren - ta med søppelet hjem

Det du har båret til hytta klarer du kanskje å ta med deg i sekken hjem også? Og er du ekstra flink, kan du kildesortere dette når du er vel hjemme igjen. 

En god huskeregel er å ta med seg søppelet hjem igjen fra hyttene, så er du miljøbevisst også på hjemturen.
En god huskeregel er å ta med seg søppelet hjem igjen fra hyttene, så er du miljøbevisst også på hjemturen. Foto: John Petter Nordbø
Jeg var her, men det ser ikke du
Et mer miljøvennlig innhold til tursekken får du kjøpt i Tursenteret vårt i undergangen ved Rogaland Teater.
Et mer miljøvennlig innhold til tursekken får du kjøpt i Tursenteret vårt i undergangen ved Rogaland Teater. Foto: John Petter Nordbø

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 2. september 2020