Vi har hodelykten til ditt bruk!

Bildet er tatt en sen høstnatt på Røros. Litt snø hadde allerede kommet. Lyskilden er kun en kraftig hodelykt.
Bildet er tatt en sen høstnatt på Røros. Litt snø hadde allerede kommet. Lyskilden er kun en kraftig hodelykt. Foto: Torgeir Ferdinand Nygård

Besøk vårt Tursenter og bli opplyst! Her vet de forskjell på lumens og watt, og at lux brukes til å måle mengden lys i et gitt område! Utvalget og markedet av hodelykter er stort, og prisene varierer deretter. Husk at som medlem får du 15 prosent avslag. Nedefor ser du presentasjon av3 Black Diamond hodelykter vi har i Tursenteret. 

Black Diamond Astro 250

Black Diamond Astro 250 er en kompakt, liten og lett hodelykt fra Black Diamond. Den tåler regn og dårlig vær. Har opp til 250 lumen og 36 meters lyslengde. Fin lykt inne på hytta, til og fra utedoen eller i teltet.  Smart tastelås hindrer at lykta tømmes for strøm i sekken.

Veilpris kr 299,- Medlem kr 255,-
Black Diamond Spot 350

Black Diamond Spot 350 er som skapt for eventyr i skogen og på fjellet. En super allrounder med god passform og lysjustering. Passer også fint til arbeidslys samt jogging og skigåing i moderat tempo. Mer kompakt og optisk effektiv enn tidligere utgaver, med skarpere lys, høyere lumen og mer toppintensitet, samt bedre batterilevetid.

Veilpris 499,- Medlem kr 425,-

Black Diamond Icon 700

Black Diamonds sterkeste hodelykt, for ski, løping og andre tøffe eventyr, gjerne i høyt tempo.Icon yter hele 700 lumen og er vanntett. Benytter 4 x AA batterier, men batteripakken er også kompatibel med oppladbar batteripakke - dette gjør Icon 700 til den sikre vinner både til hverdagsaktivitetene, på turer over flere dager, sport og friluftsliv.  

Veilpris kr 1199,- Medlem kr 1020,-

                  Lyst å bli mer opplyst. Se om dette hjelper?

Watt er en betegnelse på forbrukt energi, og var en god indikasjon før i led lys på hvor mye en lyspære lyste.

Lumen er en betegnelse på hvor mye lys en lampe stråler ut og treffer en flate. Jo mer lumen jo bedre lys. Men da bruker den også mer batteri.

Lumen (lm)

Lumen er det tallet man ser på for å vite hvor mye lys vi får fra lyspæren, lampen som leveres med LED eller fra hodelykten. 

Lumen er betegnelsen vi nå tar i bruk i stedet for bare å snakke om wattverdien i glødelamper. Dette handler om hvor mye lys som strømmer ut av en lyskilde i alle retninger.

Candela (cd)

Én candela er lysstyrken i en gitt retning. Ordet betyr stearinlys på latin, og lysstyrken er én cd, som er enhetsbetegnelsen for candela, er omtrent den intensiteten som strømmer mot deg når du ser på et brennende stearinlys. 

Lux (lx)

Lux sier ikke hvor mye en lampe lyser. Det er en betegnelse for belysningsstyrke og forteller hvor mye lys som faller på en flate. Lux er lumen per kvadratmeter og forteller hvor opplyst en flate er, f.eks. arbeidsområdet.


Watt (W)

Watt forteller hvor mye energi lyspæren bruker. Watt forteller ingenting om hvor mye lys pæren gir, men har blitt brukt som en referanse på glødepære i alle år. Med de nye teknologiene er energiforbruket i watt mye mindre.

Skrevet av Kaja Raa Storaker 22. oktober 2020