Gode tips før man legger ut på tur med barn

Ingenting er kjekkere enn glade barn på tur!
Ingenting er kjekkere enn glade barn på tur! Foto: Kjell Helle-Olsen

Hva bør du tenke på før du legger ut på tur med barn? Vi gir deg tipsene som kan bidra til en vellykket tur sammen med barna.

Turtips etter alder:

Et generelt tips, som gjelder alle barn i alle aldre, er å la barnet gå foran og bestemme farten. Ta dere tid til å snakke og studere det dere oppdager på turen. Husk varme og vanntette klær, og ta dem gjerne med i planleggingen av turen slik at de blir engasjerte og motiverte.

For de minste:

  • Ta med barna på kortere turer i bæremeis, men sørg for at de får gå litt selv også. Tursenteret til Stavanger Turistforening har nå et bra tilbud på en solid bæremeis som er perfekt egnet til fjellturer.
  • Legg ikke ute på langtur. Vær tålmodig og la barnet få utforske omgivelsene.
  • Barn kan sitte i bæremeis når de er sterke nok til å sitte selv.

6 - 7 år:

  • Nå kan barnet begynne å gå kortere dagsetapper i lett terreng, maks to-fire timer. Ved en hytte til hyttetur bør det være kort avstand mellom hyttene.
  • Beregn dobbelt så lang tid som oppgitt tid på strekningen, og legg inn god tid til lek, oppdagelsesferd og pauser på veien.
  • Overnatt gjerne en ekstra natt, eller to, på en hytte, slik at barnet får en hviledag. Hvis du overnatter sammenhengende på en selvbetjent hytte i tre døgn, er den siste natten gratis. Dette gjelder ikke ved forhåndsbooking. 

9 - 12 år:

  • Lengden på turene kan økes til maks seks-sju timer.
  • Mange tolvåringer kan gå like langt som de voksne, avhengig av fysisk form og motivasjon.
  • La barna få oppleve naturen sammen med andre barn. Barnas Turlag ​​​​​​​har mange fellesturer hvor man kan treffe andre turinteresserte familier og barna kan få nye lekekamerater på sin egen alder.
  • La barna få oppleve mestringen av å bære sin egen sekk. 

Trenger barnet ditt ny bæremeis?

Tursenteret vårt har akkurat nå et supert pakketilbud med Osprey AG Premium bæremeis og Birnabag varmepose til kr 3799,- Veiledende pris på disse to samlet er kr 5489,-. Her kan du lese Fjell-vandring.net sin test av denne bæremeisen. Tursenteret kan også hjelpe deg med tips og råd før dere skal ut på tur. Du finner dem i undergangen ved Rogaland Teater.

Trenger du ny bæremeis til barnet ditt har Tursenteret et supertilbud nå!
Trenger du ny bæremeis til barnet ditt har Tursenteret et supertilbud nå! Foto: Birnabag by Birnadal

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 24. september 2019