Løvsprett og vårgleder

Strandnellik er et sikkert tegn på at våren er kommet.
Strandnellik er et sikkert tegn på at våren er kommet. Foto: Dorrit Kyed

Snart spretter bjørka og gresset gror. Det er tid for turer i nærmiljøet.  Med ett eller flere turtips fra turistforeningen i sekken, vil du garantert få en fin opplevelse.

Det ligger i vår natur å gå på tur. Legge byens lyder bak oss, og la naturens stillhet omslutte både kropp og sjel. Under presenterer vi en serie flotte turmål samlet i bok eller brosjyre. Felles for alle turmålene er at de kan nås på en dag, er overkommelige for de fleste og ikke minst gir deg masse ny energi.

150 TURER FRA HAV TIL HEI

Nykommeren 150 turer fra hav til hei er  Stavanger turistforening ferskeste turbok. Med den får du presentert 150 ulike turforslag med stor geografisk spredning, og hvor utvalget er noe av det beste Rogalandsnaturen har å by på.

Medlemskap+turbok=turopplevelser 
Med boka 150 turer fra hav til hei i hånda kan du farte på kryss og tvers i Rogaland og få 150 fantastiske turopplevelser. Med medlemskortet i hånda er du medeier i 550 hytter i hele landet, får rabatt på hytter og fellesturer, og kan kjøpe alt turutstyr du trenger til medlemspris i vårt tursenter. 

Boka selges i vårt Tursenter
Pris medlem kr. 250-, ikke medlem kr. 350-.

SJUMILSTØVELEN 

Sjumilstøvelen er en serie med flotte emaljemerker fra 25 utvalgte turmål i Ryfylkeheiene. Mange av turmålene ligger slik til at de kan nås hele året. Hvert turmål er beskrevet med faktaopplysninger og kartreferanse.

Har du vært på minst 7 av turmålene kan du i tillegg smykke deg med "Sjumilstøvelen", symbolet på at du er en erfaren bruker av Ryfylkeheiene! Har du vært på mer enn 12 steder kan du anskaffe deg Sjumilstøvelen i sølv. Er du virkelig ivrig, kan du forsøke deg på gullmerket. Da må du ha vært på minst 18 turmål. Alle stedene kan nås om sommeren, noen også på ski.

Les mer og last ned turbeskrivelsene.

LOFTA VEDET

Med boka «Lofta vedet - 52 hverdagsturer i Stavanger» i hånden kan du hver uke gjennom hele året gå en ny tur i Stavanger by. Turene er merket med røde T-er, og løypene tar deg gjennom grønne lunger og forbi historiske steder du kanskje ikke visste eksisterte.

Turboka kom ut i 2012 i anledning Stavanger Turistforening sitt 125-års jubileum, men er stadig like aktuell. Etter lanseringsåret har folk fortsatt å gå de 52 hverdagsturene. Enten i samarbeid med STF og turleder hver onsdag, eller på egenhånd. 

Boka selges i vårt Tursenter
Pris medlem kr. 199-, ikke medlem kr. 299-.

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 3. april 2019