Vindsekk er godt å ha

Med en vindsekk som denne er du godt synlig i terrenget.
Med en vindsekk som denne er du godt synlig i terrenget. Foto: Marius Dalsegg Sætre

Vindsekken er en billig og lett livsforsikring.Perfekt å ha i sekken på både hytte til hytte–turer og på dagsturer i vinterferien.  I tillegg er den ypperlig som levegg når du raster. 

Hva er en vindsekk?

En vindsekk er stor duk du kan åpne i den ene enden.  Inni får man plass til to voksne og et barn. Vindsekken er vindtett på begge sider, og ofte vanntett på én side for å kunne stå imot sludd, regn og snø. 

Vindsekken er obligatorisk for vinterturer i høyfjellet. Den gir ly for vær og vind når du tar en pause eller må skifte klær, samt god beskyttelse over lengre tid hvis det er vanskelig å grave seg ned på grunn av lite snø eller lignende. Vindsekken holder vinden ute og isolerer bra, men det kan bli kaldt hvis du blir sittende for lenge eller må overnatte. Har du i tillegg med deg sovepose og liggeunderlag er du enda bedre beskyttet mot kulda.

På dager med sol og vind, kan vindsekken fungere som levegg under rasten, satt opp mellom to ski eller staver. Av andre bruksområder kan nevnes vindsekk som skiseil. 

I Tursenteret i undergangen ved Rogaland teater selger vi flere typer vindeskker. Pris fra kr 890,-.  Spør oss om råd for din neste tur! 

Åpningstider:

Mandag, onsdag, fredag, lørdag: 10 – 16

Tirsdag og torsdag: 10 – 19

Søndag: God tur

På tur i vinterfjellet kan det blåse godt, og da er det fint å raste bak vindsekken.
På tur i vinterfjellet kan det blåse godt, og da er det fint å raste bak vindsekken. Foto: Karianne Bakke

Skrevet av Kaja Raa Storaker 19. februar 2019