Fem gode grunner til å dra på ungdomstur!

Foto: Håkon Sundbø

Er du ungdom og lurer på hva du skal bruke sommerferien til? Her får du noen knakende gode tips. 

DNT ung Stavanger har en haug med kule aktiviteter året rundt. Her er sommerens meny: 

1. Sommercamp på Haukeli (2. til 6. juli). Sammen med mange andre ungdommer kan du være med å teste ut et lass med kjekke aktiviteter. Vi skal bli våte i kajakk, møkkete på terrengsykkel. Vi skal sove utendørs i lavvo og slappe av i utendørs badestamp. Det blir naturligvis også tid til bålkos og fiske. Garantert moro!

2. Villmarksleir på Sandsa (9. til 13. juli). Dette er for de barn og ungdommer mellom 11 og 13 år. Vi bor i Sandsahytta, et eldorado for friluftsaktiviteter, beliggende midt i et av Suldals vakreste stølsterreng. Her på Rogalands tak har vi et perfekt utgangspunkt for mange kjekke aktiviteter. 

3. Sykkel- og hyttetur til Taumevatn og Grautheller (24. til 26. august). Frisk luft, vakker natur og råbra folk! Vi drar samlet fra Stavanger til Ådneram og sykler og går inn til Grautheller. Dette blir en skikkelig kremtur! Turen er for ungdommer mellom 13 og 16 år. 

4. Newtoncamp (25. til 29. juni, 2. til 6. juli, 30. juli til 3. august og 6. til 10. august). Dette blir tidenes kuleste sommerferie!  Det blir overnatting i hengekøyer ved vannet og hengende i fjellveggen. På NewtonCamp gjør du spennende oppdagelser, eksperimenter og utfordringer. Du lærer om friluftsliv og realfag på en spennende måte. I år er det fire camper. Den første er allerede fullbooket, men det er fortsatt plasser igjen på de tre andre. Aldersgrense er 10 til 13 år. 

5. St. Hans-feiring og fjordfiske i Auklandshamn (22. til 24. juni). Rett etter at sommerferien har startet stikker vi nordover til idylliske Auklandshamn i Bømlafjorden. Her blir det grilling, fiske og musikk i sjøkanten. Her får du en garantert hyggelig start på sommerferien. Aldersgrense er 13 til 19 år. OBS! Her er det få ledige plasser. 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 24. mai 2018