Her er sommerens fem sprekeste turer!

Telttur til Trolltunga.
Telttur til Trolltunga. Foto: Marius Strøm

Lange stiløpeturer i Suldalsheiane, luftige toppturer i Rosendal, eller kajakk på Sjernarøy? Her er noen av fjellsport-høydepunktene denne sommeren. 

Fjellsportgruppa står for de mest spektakulære og heftigste turene til Stavanger Turistforening. Her er fem sommerturer til å bli svett av: 

1. Padletur i skjærgården på Sjernarøy. Opplev Ryfylke fra vannskorpa! Vi padler rundt øyene og bor i telt. Turen går 8. til 10. juni. 

2. Stiløpehelg i Suldalsheiane. Fra komfortable Stranddalen løper vi lange turer gjennom Suldals villmark. Etter løpeturene setter vi oss til bords og nyter nydelig middag i den betjente hytta. Instruktør er randonee-landslagsutøver Glenn Tore Løland. Her er det mange gode tips å få. Turen går 22. til 24. juni. 

3. Topptur til Melderskin og Geitdalstind. Her er det bare å få i seg en god frokost, for her skal det spises høydemeter! Vi drar til Rosendal for å plukke topper. Etter mange timer på tur blir det middag og sosial hygge på Rabben camping i Uskedalen. Turen går 3. til 5. august. 

4. Vandretur gjennom majestetiske Fidjadalen. Har du noen gang sett Månafossen på nært hold? Nå får du sjansen. Med telt og sovepose i sekken vandrer vi den lange turen gjennom Fidjadalen i Ryfylkeheiene. Turen går 16. til 17. juni. 

5. Trolltunga og Ringedalsvatnet rundt med telt. Har du lyst til å besøke den etter hvert så ikoniske Trolltunga? Hvorfor ikke bli med på hele turen rundt Ringedalsvatnet? Da får du sett langt mer enn bare selve "tunga". Visste du for eksempel at området har sin egen versjon av Preikestolen? Turen går 31. august til 2. september.

...og vil du ha en skikkelig utfordring? Husk at vi fortsatt har ledige plasser til årets Tripp Trapp Triathlon. 25 km padling fra Oanes til Flørli, 4444 trappetrinn opp Flørlitrappene, 12 km løping til Vinddalen, før 30 km sluttspurt på sykkel. 


Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 16. mai 2018