Ferskingkurs - for deg som vil lære mer om friluftsliv

Foto: Marius Dalseg Sætre

Går du med et ønske om å være mer ute på tur, men vet ikke helt hvordan? Det er fremdeles ledige plasser på våre Ferskingkurs i friluftsliv! Kunnskap gir trygghet.

Stavanger Turistforening og Preikestolen fjellstue inviterer til ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som har gått litt på tur før, og deg som er helt nybegynner.

– Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er at deltakerne etter endt kurs skal være klare og bli inspirert til  å gå på dagsturer i nærmiljøet, sier leder for aktivitet og folkehelse i Stavanger Turistforening, Jane Byberg. 

Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv, hvor de går gjennom tema som allemannsretten, stier og merking, bekledning, kart og kompass, turplanlegging og mye mer. 

– Kurset går over to dager og varer fra 10-15 begge dager. Deltakerne kan velge blant tre kurspakker, med og uten overnatting, firklarer Byberg.  

I løpet av kurset lærer man å lage mat ute i det fri.
I løpet av kurset lærer man å lage mat ute i det fri. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Henriette Gill 18. april 2018