Vi søker unge naturtalenter!

VENNSKAP OG OPPLEVELSER: Er du friluftsinteressert, bor i Stavanger og er mellom 15 til 17 år? Da har vi en unik mulighet til deg!
VENNSKAP OG OPPLEVELSER: Er du friluftsinteressert, bor i Stavanger og er mellom 15 til 17 år? Da har vi en unik mulighet til deg! Foto: Henrikke Ulvund

Vil du gå i fotsporene til Lars Monsen eller Cecilie Skog? Nå har vi en unik mulighet til deg mellom 15 og 17 år som bor i Stavanger!

Stavanger Turistforening starter i 2022 prosjektet Unge Naturtalenter, et lederutviklingsprogram i friluftsliv som andre foreninger i DNT allerede har flere års erfaring med, og dette med stor suksess! 15 ungdom mellom 15 og 17 år fra Stavanger får muligheten til å delta i et årslangt program, hvor de lærer om ulike typer friluftsliv og turlederrollen.

Målet med Unge Naturtalenter er at du skal åpne øynene for alt friluftslivet og Den Norske Turistforeningen har å by på gjennom et morsomt, spennende og lærerikt opplegg!

Er du så heldig at du blir plukket ut blant de 15 ungdommene, vil du følge naturtalent-programmet gjennom et år. Oppstart er høsten 2022. Prosjektet vektlegger personlig vekst og inspirerer til friluftsaktivitet. Deltakerne går fra scratch til å bli utdannede turledere i DNT's turlederstige, med erfaring fra et bredt spekter av ulikt friluftsliv og opplevelser de vil huske resten av livet. Ingen forkunnskaper innen friluftsliv er nødvendig, vi ser etter motivasjon framfor erfaring. Naturtalent-programmet er helt gratis, så dette er en gyllen mulighet til deg som er nysgjerrig på friluftsliv og er motivert til å lære mer! 

Hva får du igjen for å bli et ungt naturtalent?

 • En rekke flotte naturopplevelser og et hav av friluftsferdigheter
 • Et solid innblikk i allsidig friluftsliv
 • Nye venner for livet
 • Personlig vekst og lederegenskaper
 • Ulike sertifiseringer og kurs innenfor DNT og andre organisasjoner
 • Bli selvstendig og trygg i norsk natur
 • Ta del i det fantastiske miljøet i DNT ung.
 • Mulighet for å få sommerjobb i aktivitet eller drift i etterkant

Hva ønsker Stavanger Turistforening at du bidrar med?

 • Sette av nødvendige helger, kvelder, feriedager til Unge naturtalenter.
 • Bidra positivt/aktivt i gruppen og skape et godt sosialt miljø.
 • Bidra som turleder på en tur i løpet av året eller påfølgende år.
 • Bidra som frivillig på noen oppsatte aktivitetsdager

Søknadsinformasjon

For å søke opptak til Unge Naturtalenter, må du være bosatt i Stavanger og være mellom 15 og 17 år. Vi håper på mange forskjellige søknader, og ønsker å sette sammen en gruppe med mange ulike egenskaper. 

Når du går inn i søknadsskjemaet via den røde knappen under ønsker vi at du får frem hvorfor du søker. Svar på spørsmålene slik at vi får et solid inntrykk av deg. Det er også mulig å sende en video-søknad i tillegg! Det du da må gjøre er å lage en film hvor du forteller hvorfor du vil være med i Unge Naturtalenter, last opp til link i OneDrive/dropbox eller lignende og send til marte@stf.no​​​​​​​.

Søknadsfristen er 15. august

Kort tid etter søknadsfristen vil vi invitere aktuelle kandidatene til uttakshelg og ferskingkurs på Nodhagen. På kurset lærer man om basisferdigheter i friluftsliv, som bål, orientering, bekledning, pakking, allemannsretten etc. Her blir det også inngående informasjon om Unge Naturtalenter, innhold og forventninger.

Vi vil på uttakshelgen ta inn flere enn det er plass til på prosjektet. Videre etter denne helgen vil de mest aktuelle kandidatene få tilbud om plass i Unge Naturtalenter, og er klare for turer, kurs, samlinger og mye moro!

De det dessverre ikke er plass til vil få god kjennskap til DNT ung og deres turer, aktiviteter og muligheter for å starte et aktivt friluftsliv med andre likesinnede ungdom. Vi har plass til alle!

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 24. mai 2022