Hvis klær kunne fortelle ...

Stavanger Turistforening har inngått et samarbeid med  PsykOpp, Statens barnehus, ATV Stiftelsen, Krisesenteret og Bufetat, hvor vi inviterer til en sterk og viktig utstilling om barnevold. 

For et barn skal hjemmet være det tryggeste sted på jord, men det finnes tusenvis som er redd i eget hjem. Derfor inviterer vi til utstilling ved Preikestolen fjellstue, søndag 28. mai. 

– Hensikten er rett og slett å få alle til å føle et ansvar for hverandre, og spesielt for disse barnene som ikke har en stemme selv, sier Elin Skogen, daglig leder i Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning

Utstillingen vil være plassert ute langs stranden ved Refsvannet og opp mot den gamle Preikestolhytta. 

– Bildene er av klær og eiendeler til barn, som har blitt utsatt for vold. Hver eiendel og hvert plagg har en historie, som gir sterkt inntrykk, forteller Skogen. 

Hun håper at flest mulig kommer, og legger til at et av landet mest kjente og kjære band skal spille gratiskonsert, som støtte til en viktig sak. 

– Det er første gang utstillingen blir vist på et sted som Preikestolen fjellstue. Det er et bevisst valg fra vår side, for dette skjer når vi går på tur, hver dag og gjerne nærmere enn du tror, sier Skogen. 

Les mer om arrangementet her

Skrevet av Henriette Gill 15. mai 2017