Småtur for små føtter

JEG ER MEDLEM: Barna i SIS barnehage er medlemmer i turistforeningen, og i dag skal de på tur i skogen og oppleve masse kjekt.
JEG ER MEDLEM: Barna i SIS barnehage er medlemmer i turistforeningen, og i dag skal de på tur i skogen og oppleve masse kjekt. Foto: Torgunn Skrudland

En småtur kan bli til en stor opptur for barnehagebarn! Inntrykkene, opplevelsene og maten traff blink hos de nærmere 70 barna som deltok på Stavanger Turistforening sitt arrangement på Gramstad i Sandnes.

Fryd og glede, undring og spenning preget Småtur-arrangementet 9. mai som turistforeningen arrangerte for to av sine medlemsbarnehager, SIS barnehage og Bogafjellbakken Naturbarnehage.

- Dette er et fantastisk arrangement som barna har gledet seg til lenge, sier barnehageassistent Anne Marie Warhaug fra SIS Barnehage. - De store barna som har vært med før, forteller med innlevelse hva som skal skje og skrur opp forventningene, forteller Warhaug.

Skogens under 
Ikledd vester med ”Jeg er medlem” følger barna stien inn i skogen. Mange av trærne bærer plakater som spør om underlige ting i naturen, og både fantasien og husken blir satt på prøve. Pinner, kongler og rennende vann får fram leken, og det er så vidt barna klarer å rive seg løs for å spise grillpølser og drikke saft.

Eventyrstund 
Men det er ikke slutt med dette. Trommeslager og perkusjonist Eddie Andresen har dukket opp. Barna samler seg forventningsfulle rundt musikkinstrumentene, og Eddie kan fortelle at han har sett et troll i skogen. Hvis barna synger trollesangen er han sikker på at trollet vil dukke opp. Og det gjør det, bak trestammene. Lokket fram av barnesang og suggererende rytmer. Det viser seg at trollet er veldig snilt, og barna får lære både trollesang og dans. Snart må trollet hjem til berget, og barna tilbake til barnehagen. Lykkelige etter en lang dag i skogen tusler de opp til bussen, mens praten går livlig om alt de har opplevd.

Medlemsbarnehage 
SIS barnehage og Bogafjellbakken Naturbarnehage har opprettet naturpartneravtale med STF og meldt alle barn og ansatte inn i turistforeningen. Som gjenytelse lager turistforeningen en kjekk dag ute med opplevelser, mat og underholdning.

Lyst å bli en partner? 
STF har lange tradisjoner for samarbeid og dugnadsinnsats både blant frivillige og næringslivet. Ønsker din bedrift eller barnehage å støtte en god sak, ta del i prosjekter, bli friluftspartner eller melde alle barn og ansatte inn i turistforeningen? Ta kontakt med Kristine Helland kristine@stf.no for å høre nærmere om hvilke muligheter som finnes.  

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 9. mai 2017