Skjærtorsdag = komledag 

Komler på fat er god mat!
Komler på fat er god mat! Foto: Marius Vervik

Sultne turgåere ønskes til Blåfjellenden skjærtorsdag. Da blir det gratis komler med tilbehør til dem som overnatter. Vertskap er som vanlig ekteparet Bloch Johnsen.

- Det er like spennende hvert år hvor mange som tar imot tilbudet om gratis komler, men ingen skal trenge å gå sultne fra bordet. Vi lager rikelige mengder, sier Reidar Bloch Johnsen. 

I mange år har Bjørg Marit og Reidar Bloch Johnsen vært hyttetilsyn på Blåfjellenden, og i nesten like mange år har de servert komler til middag skjærtorsdag. Forberedelsene starter like etter frokost og kl. 17 settes komlene på bordet. Skigåere som da har funnet veien til hytta kommer til et festpyntet bord, et bugnede komlefat og varm og god stemning.

Det er dårlig med dekning på hytta, så ingen kan melde seg på arrangementet. For å ha en viss kontroll med antall gjester gjelder gratis komlemiddag for dem som overnatter til langfredag. Middagen serveres kl. 17, og etterpå er det bare å finne køya for å strekke ut en mett og god kropp.

Her kan du booke en seng (selv om det alltid er ledig seng på Blåfjellenden!)

Nytt av året er hunderommet. Det står nå klart til å ta i mot tobeinte og firbeinte gjester, to senger og et bur på eget rom i annekset.


FORBEREDELSER: Middagforberedelsene starter etter frokost, og her er Bjørg Marit Bloch Johnsen i gang med skrelling av gulrøtter i store mengder.
FORBEREDELSER: Middagforberedelsene starter etter frokost, og her er Bjørg Marit Bloch Johnsen i gang med skrelling av gulrøtter i store mengder. Foto: Reidar Bloch Johnsen
FESTBORD: Gjestene ønskes velkommen til bords med servietter og tente lys.
FESTBORD: Gjestene ønskes velkommen til bords med servietter og tente lys. Foto: Reidar Bloch Johnsen
STAPPFULLT: Ikke en komle til får plass i gryta. Det skal være nok komler til alle overnattingsgjestene denne kvelden.
STAPPFULLT: Ikke en komle til får plass i gryta. Det skal være nok komler til alle overnattingsgjestene denne kvelden. Foto: Reidar Bloch Johnsen

Annonse