Ådneram blir betjent sommeren 2017

Foto: Anne Katrine Lycke

Speiderne og Stavanger Turistforening går sammen om betjent sommerdrift ved Ådneram turisthytte. Det blir romutleie og matservering til fjellfolket fra og med 17. juni til 20. august.

– Vi gleder oss til å slå oss sammen og kunne tilby overnatting og mat til alle tilreisende og besøkende, sier prosjektkoordinator i Rovernes beredskapsgruppe i Rogaland, Ivar Anton Nøttestad. 

Det er nemlig speiderne som skal drifte det betjente anlegget i sommer, og de er overbevist om at både Frikvarteret ogÅdneram turisthytte kan utnyttes bedre på sommerstid.

– Ådneram og Lysefjorden turisthytte er de to nærmeste overnattingsstedene til Kjerag fra Sirdal, og Ådneram ligger også langs trafikkerte Suleskardveien, som mange bruker mellom øst og vestlandet. Samarbeidet mellom oss og turistforeningen vil legge til rette for et sikkert friluftsliv i sommer, sier han. 

Nøttestad mener speidernes beredskapsarbeid og turistforeningens kompetanse med drift av betjente turisthytter vil gangne alle fjellvandrere i Sirdalsheiene og Kjerag. Hyttene til turistforeningen og Frikvarteret vil til sammen kunne tilby over 100 senger. Resepsjon og matservering blir i Frikvarteret. 

– Folk kan glede seg til hyggelig betjening, gode senger og god mat i godt lag av andre turgåere. Vi gleder oss, sier han. 

For booking og mer informasjon: adneram.dnt.no


Skrevet av Henriette Gill 10. februar 2017