Vinnerne av 52 hverdagsturer kåret

Ett år. 52 hverdagsturer. 409 kilometer. Det er de imponerende tallene bak vinnerne av årets 52 hverdagsturervinnere. Skjønt, på de populære hverdagsturene er alle vinnere!
ALLE ER VINNERE: Nærmere 60 personer møtte opp i et vær som bare en hverdagshelt kan like - og jublet for seg selv og vinnerne av årets 52 hverdagsturer-premier.
ALLE ER VINNERE: Nærmere 60 personer møtte opp i et vær som bare en hverdagshelt kan like - og jublet for seg selv og vinnerne av årets 52 hverdagsturer-premier. Foto: Sigurd Rønningen

– Datteren min kunne ikke stille i dag, men jeg har også vært med henne og gått alle 52 turene!, sa en strålende fornøyd Astrid L. Birkeland da hun på vegne av datter Solveig L.Abelsens tok i mot hovedpremien på 5000 kroner. 

Tredjedels ekvator – i Stavanger

I alt har 34 personer har levert inn turkort som viser at de har gått alle de 52 hverdagsturene, og i dag ble hverdagsturheltene behørig hyllet. 
Med en samlet distanse på 409 kilometer per person har de 34 ihuga turgåerne alene har tilbakelagt en distanse tilsvarende en tredjedel av jordas omkrets ved ekvator. Og hver meter er gått i Stavanger by!

Suksesshistorie

Helt siden starten i 2012 har turkonseptet "52 hverdagsturer i Stavanger" vært en stor suksess. Våren 2013 utvidet tursitforeningen tilbudet til å omfatte fellestur med turleder hver onsdag, også det en kjempehit. På det meste har over 100 vandrere møtt opp til ukentlig opptur. Under prisutdelingen ved starten på Byhaugturen hadde nærmere 60 godt påkledde allværsvandrere møtt opp. 
– Dere er helt fantastiske, alle sammen!, utbrøt friluftsrådgiver Aina Hovden Lunde i Stavanger kommune.

Hverdagstilbud for absolutt alle

Fellesturtilbudet med hverdagstur på onsdager er enkelt å være med på. Det er lett å komme til til turstart og en trenger ikke være i superform for å være med. Formkurven vil garantert stige om en blir med på tur hver onsdag! Og best av alt, du får følge med mange, mange andre, og det koster ingenting å være med. 

Her er vinnerne av 52 hverdagsturer 2014:

1) Solveig L. Albertsen - gavekort kr 5000 i Stavanger Turistforening

2) Jan B. Knudsen - gavekort opphold og servering for to personer på Haukeliseter eller Preikestolen fjellstue. 

3) Signe Mauritzen - gavekort opphold og servering for to personer på Haukeliseter eller Preikestolen fjellstue. 

4) Jorunn Sørhus - gavekort kr 1000

5) Grethe Sirevåg - gavekort kr 1000

6) Knut Gunnar Jøssang - gavekort kr 1000

7) Lise Lunde Nilsen - gavekort kr 1000

8) Ingunn Moa - gavekort kr 1000

Nyhet! Nærturer over hele Jæren

Etter mønster fra 52 hverdagsturer i Stavanger har turistforeningen startet folkehelseprosjektet Nærturer i kommunene Sandnes, Randaberg, Sola, Gjesdal, Klepp, Time, Strand og Forsand. Med nærturer menes turer i sentrale områder i kommunen som gjerne binder sammen boligområder og grøntområder. Turene er merket med røde T-er akkurat som hverdagsturene. Klikk HER for oversikt med turinfo og kart. God nærtur!

TOPP TRE: Astrid Lønberg Birkeland (fra venstre) vant hovedpremien, mens Jan B. Knudsen og Signe Mauritzen var svært fornøyde med å vinne opphold på Haukeliseter eller Preikestolen fjellstue for to personer.
TOPP TRE: Astrid Lønberg Birkeland (fra venstre) vant hovedpremien, mens Jan B. Knudsen og Signe Mauritzen var svært fornøyde med å vinne opphold på Haukeliseter eller Preikestolen fjellstue for to personer. Foto: Sigurd Rønningen

Annonse

Skrevet av Sigurd Rønningen 18. februar 2015