Snø ute og sol inne

Lekkert og lyst i kafedelen.
Lekkert og lyst i kafedelen. Foto: Fredrik Haaverstad

Superfornøyd betjening smiler i takt med sola som kaster sine stråler innover gulvet i nyoppussede Haukeliseter fjellstue. Alt er klart for vinterens storinnrykk.

Bestyrer Øistein Lende er stolt som en hane. Det er han som har hatt oppussingsregien i høst, men nå kan han bare slappe av og nyte resultatet.

- Det har bare vært lovord å høre fra alle gjestene som har vært innom siden vi gjenåpnet i jula, sier Øistein Lende.

Unik atmosfære

Allerede når du svinger av fra E134, der et stort skilt ønsker deg velkommen, merker du atmosfæren og stedets unike karakter. De 17 bygningene som utgjør Haukeliseter fjellstue ligger samlet om et tun, bundet sammen med tjæret panel og torvtak. Det eldste bygget er fra 1863, mens hovedbygget ble ferdigstilt i 1968. Haukeliseter fjellstue har i mange år vært Norges best besøkte turistforeningenshytte, og trengte nå sårt en oppussing.

Stor ombygging

Det første som møter deg er det nye inngangspartiet i glass og aluminium med automatisk skyvedør. Nedlesset i sekker og sko trenger du ikke lenger streve for å få opp døra, den åpner seg for deg! Innenfor er det et lekkert og lyst vindfang med mye glass, før du kommer inn i resepsjonsområdet og fjellbutikken.  Resepsjonsdisken er murt opp av stein fra området og prydet med en stor rød T.

Den gamle peisestua er blitt restaurant, og et handicaptoalett i tilknytning til restauranten, med dør også fra tunet, har gjort det lettere for bevegelseshemmede. Bakeriet er lagt til første etasje. Det er blitt et lyst og moderne lokale med fantastisk utsikt mot Kista og Ståvatnet.

Velkommen til fjells

Snøen har lagt seg over det vakre landskapet ved foten av Hardangervidda 1000 moh. Betjeningen ønsker alle velkomne til fjells for å ta del i vinterens aktiviteter, smake på den utsøkte maten, sitte i stampen under stjerneklar himmel og rett og slett nyte livet!

Sjekk ut vinterferietilbudene ved Haukeliseter fjellstue.

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 26. januar 2017