Bli med oss i 2017

Foto: FINN STRAND

Er du STF-medlem? Har du vært? Eller vil du bli? Du er uansett velkommen til å bli med oss på nye eventyr i 2017. 

Er du en av dem som drømmer om å sitte på en moserabb mens blikket hviler og vandrer i fantastisk natur? Og som gjerne vil stanse tiden og holde fast øyeblikket? Fordi du kjenner at akkurat nå er du er langt borte fra hverdagen og likevel helt hjemme? Da ligner du nok litt på over 290 000 barn, undom, seniorer og voksne som ble medlemmer i DNT i 2016. 

-  Vi er veldig glade for at stadig flere vil ut på tur, og for alle som har meldt seg inn og som dermed støtter arbeidet vi gjør på fjellet, i skogen, ved kysten og i nærmiljøet sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas, som håper at flest mulig blir med DNT på tur også til neste år.

Det ligger i vår natur

Det ligger i vår natur å ville utforske, oppleve, oppdage, strekke oss - og å dele tur- og naturgleder. Derfor har DNT i snart 150 år lagt til rette for at enda flere skal bli kjent med og få delta i friluftslivets gleder og muligheter. Målrettet arbeid med å utvikle tilbudet og et stadig vokende ønske om naturopplevelser og en aktiv fritid, trekker stadig flere ut på tur- og med i DNT. 

 - Tusen takk for tilliten og turfølget! Hvert eneste medlem bidrar til at enda flere kan komme seg ut. Spesielt gledelig er det at satsingen på barn, unge og familiemedlemskap har hatt så positiv effekt, sier Øveraas.

Den største økningen er nettopp i Barnas Turlag og DNT Ung. Det tegner godt for folkehelsen, turtradisjonen og for bevaring av naturen fremover. Men det er alle medlemmene og dugnadsinnsatsen som har gjort det mulig. Derfor er DNT avhengige av deg videre. 

1 million T-er maler seg ikke selv

DNTs medlemsforeninger og deres frivillige har skiltet, vardet, merket og malt over en million røde T-er langs 20.000 km sommerruter. Det gjør seg ikke selv. I 2015 fortsatte dugnadsinnsatsen å øke, og endte på over 600 000 timer dugnad, som blant annet inkluderer merking av rutene. En annen stor del av dugnadsinnsatsen er å være turledere for tusenvis av arrangementer. 

Vedlikehold av nærmere 550 DNT-hytter over hele landet blir også i stor grad gjort ved hjelp av dugnadsinnsats. Alle kan bruke hyttene. Men er du medlem, støtter du arbeidt for at tilbudet skal bestå, og det blir billigere for deg å bo og spise på hyttene. 

Ut over vinteren kvister våre tureksperter 4300 km vinterløyper, slik at du enklere finner de beste veivalgene til vintereventyret.

Til sammen har vi et landsdekkende tilbud for alle hele året. Er det noe å lure på? Bli med DNT ut!