10 ting til høstsekken

Gode medlemspriser på turutstyr.
Gode medlemspriser på turutstyr. Foto: Stavanger Turistforening

Sekken blir fort tung hvis du pakker med mye du ikke trenger. Tursenteret i Kannik anbefaler topp 10 turutstyr til høsten! 

  1. Stormproof-fyrstikker: Dette geniale kittet inneholder 25 fyrstikker og 3 skrapeplater. Fyrstikkene er både vann og vindsikre, de er lette å tenne, brenner i 15 sekunder og vil retenne om du dypper dem i vann. I tillegg flyter boksen om du skulle være så uheldig å miste den i vatnet. 
  2. Vindsekk: Liten vekt med stor sikkerhet! En vindsekk bør alltid være med dersom været skulle slå om og du trenger ly. Den egner seg også fint til å tre over seg når man skal spise lunsj, hvis det er sterk vind. 
  3. Tau: 4 mm tykt strømpetau på cirka 10 – 20 meter, eller kjøp så langt du vil. Brukes til en quick fix, for å stramme teltet eller vading over en stri elv.
  4. Kaffe fra Moutain Roast. Ingenting smaker så godt som en god kopp kaffe når det endelig er tid for pause. Håper høstsola varmer litt i kinnene også. Da er livet best.
  5. Sitteunderlag: Herlig tovet sitteunderlag i ull. Denne er laget spesielt for DNT sitt 150 års jubileum.
  6. Vindtette votter: Dette er plagget du ikke viste du ville ble så glad i og bruke så masse. Alltid varme og tørre hender når du stryker din kjære over kinnet og sier Takk for turen.
  7. Jakke fra Arcteryx: Vår beste jakke som garantert holder deg tørr.
  8. Gnagsårsokken: Ingenting kan ødelegge så mye som et murrende gnagsår. Brukes både forebyggende og når skade har oppstått. Dekker mer enn såret, og så unngår du å få en sårkant etter compeeden i tillegg.
  9. Pakkepose: Det finnes ikke dårlig vær, bare våte klær. En kraftig tørrsekk kommer godt med på tur. Sekken kommer i ulike farger og størrelser slik at du har kontroll på utstyret. Laget i kraftig nylon med Hypalon rulletopplukking og festeløkker.
  10. DNT-luen: DNT har innført ny merking i fjellet: Luemerking etter sivilstatus. Grønt betyr ledig og rødt betyr opptatt. Luen finnes også i vanlig blå og grå -  for den er uansett god å ha over ørene. 

Besøk vårt Tursenter

Det bugner av varer i Tursenteret, og alt du trenger til høstferien finner du her. Og husk - du får medlemspris på alt du kjøper!

Åpningstider:
​​​​​​​mandag - onsdag - fredag - lørdag kl. 10-16
tirsdag og torsdag kl. 10-19

Tursenteret - turen starter her!

Skrevet av Torgunn Skrudland 5. oktober 2018