Åpningsturen i Friluftslivets år ble viet havet og kunsten

MAGISK! Det skiftende lyset ytterst i havet er en flott ramme rundt turens mange opplevelser. Foto Finn Strand
MAGISK! Det skiftende lyset ytterst i havet er en flott ramme rundt turens mange opplevelser. Foto Finn Strand

Mange ville være med på åpningsturen i Friluftslivets år. I herlig og heftig januarvær møtte 35 personer opp til en tur viet havet, lyset, kunsten – og friluftslivets gleder! Vi dro til Bru kultursti.

Grunneier Magnus Bru møtte oss i tunet på Kulturbruket 44/4 som det kalles. Her fortalte han om opphavet til kulturstien, som var et prosjekt under Stavanger som europeisk kulturhovedstad i 2008. Seks kunstnere fikk i oppdrag å lage kunstverk i naturen hvor landskapet og klimaet spilte en stor rolle. I dag er 15 kunstverk plassert langs ei fem kilometer lang turløype. Kulturstien har helt siden åpningen tiltrukket seg flere tusen skuelystne turgåere.

Løypa går forbi kulturminner, en gammel boplass og gravrøyser. Det er et unikt kulturlandskap med skog, hage, beiteområder og kystlandskap. Stien ender opp på Bruhåve. Her er det plassert en kongestol i granitt som du kan sette deg i og nyte den fantastiske utsikten ca. 40 moh. En egen brosjyre  som beskriver de enkelte kunstverkene kan lastes ned her og tas med som guide på turen om en vil ta den en gang til. 

Turledere på turen var Frederik Hansen og Toralf Hebnes. Fotograf var Finn Strand. 

HURRA! Hendene opp for friluftslivets år!
HURRA! Hendene opp for friluftslivets år! Foto: Finn Strand

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 14. januar 2015