Tre millioner takk til Sandnes!

FRILUFTSFOLKETS HUS: Populære Gramstad blir nå enda mer attraktiv - med nyreist friluftslåve på tunet. Foto: Illustrasjon.
FRILUFTSFOLKETS HUS: Populære Gramstad blir nå enda mer attraktiv - med nyreist friluftslåve på tunet. Foto: Illustrasjon.

I Friluftslivets år 2015 gir Sandnes kommune STF tre millioner kroner til å gjøre Sandnesmarka enda mer attraktiv - med splitter ny Tursti #1 fra byen, ny friluftslåve på Gramstad og sherpasti til Dalsnuten!  

En stor takk til visjonære Sandnes-politikere, som i et svært stramt 2015-budsjett fant rom til å støtte turistforeningens storsatsing i Friluftslivets År 2015! Tre millioner kroner i støtte utløser tiltak for snaut 7,5 millioner kroner i Sandnesmarkå - det gir masse grønn turglede:

  • Utbedring av stiene i Gramstad-Dalsnuten-Lifjell-området. Delvis steinlegging av stien til Dalsnuten ved hjelp av sherpaer. 
  • Bygging av friluftsfolkets hus i form av en låve på Gramstad-tunet for å gi ly for publikum under større arrangementer og i dårlig vær. 
  • Etablering av Tursti#1 - fra Ruten/Vågen til Gramstad og Dalsnuten over Ulvanut. Åpnes som ny trasé for 7-nutsturen fra 2015
  • Praktbok "Sandnesmarkå" som forteller om naturen, kulturen og friluftsmulighetene rett utenfor stuedøra til innbyggerne i Sandnes.

Så hvorfor dette kjempeløftet i akkurat Sandnesmarkå? Vi gir ordet til Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen:

"Sandnes kommune er så heldige å ha mange flotte naturområder som hele befolkningen på Nord-Jæren kan benytte seg av. Det utpekte området Gramstad-Dale-Lifjell er nok det mest besøkte. Dette bærer tilstanden på stinettet preg av en del steder. Rådmannen synes derfor det er gledelig at STF tar initiativ til en bedre tilrettelegging her, samt å bygge opp låven som forbedre muligheten for arrangementer også i litt dårlig vær. Dette vil være en liten investering som kommer svært mange til gode. Tiltakene vil være svært god reklame for Sandnes som god by å bo i, og som turistmål."

Takk for hjelpen, grønne Sandnes - vi gleder oss til mye moro i Friluftslivets År 2015! 

Annonse

Skrevet av Sigurd Rønningen 9. januar 2015