”I Obstfelders fotspor” – et høyfjellsdrama i Ryfylkeheiene

HØYFJELLSDRAMA! Få med deg den dramatiske fortelling om "Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu". Tur og kultur i skjønn forening siste helgen i august.
HØYFJELLSDRAMA! Få med deg den dramatiske fortelling om "Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu". Tur og kultur i skjønn forening siste helgen i august. Foto: Stig Håvard Dirdal

I anledning Sigbjørn Obstfelders 150-årsjubileum inviterer Stavanger Turistforening og Sølvberget til en storslått vandring til Nilsebu turisthytte 26.-28. august. Lørdag kveld urpremiere av stykket "Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu".

–  Det å gå på tur er ganske enkelt kultur. Med vandring som festivaltema til årets Kapittel og Obstfelders historie på Nilsebu, måtte vi få til et samarbeid. Det blir et spennende program, sier Torgunn Skrudland i Stavanger Turistforening. 

I naturen

Festhelgen starter med en treretters middag, overnatting og kulturinnslag på Lysefjorden turisthytte. Lørdagen blir publikum fraktet med buss til Nilsebuvatnet. Etter tre timers fottur venter Torfinn Nags dramatisering av ekteparet Obstfelders ferd, fra Setesdalen via Lyseheiene, på vei til Årdal. Turen endte i forrykende uvær i en gjeterhytte på Nilsebu.

– Handlingen foregår i første halvdel av august i 1899, utenfor en jordhytte ved Nilsebuvatnet. Hvor dramatisk hendelsen egentlig var er usikkert. Noen mente de holdt på å dø og andre mener det var mindre dramatisk. Det sies at Obstfelder ble helt apatisk og ikke sa så mye. Men han har mye å si, forsikrer Nag.

Han legger til at publikum kan vente seg ”Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu”.

– Dette blir uten tvil et høydepunkt i Obstfelders jubileumsår, og en unik turopplevelse, utenom det vanlige. Publikum kan se fram til stemningsfylt overnatting i telt eller lavvo på vollen ved hytta. Det blir satt opp griller til gjestene, og STFs medlemskort gir anledning til å prøve fiskelykken i Nilsebuvatnet. Været blir enten bra eller autentisk, sier Skrudland.

Påmelding

Billetter til hele arrangementet er nå lagt ut for salg. Er du medlem av STF eller har kjøpt festivalpass Kapittel 2016, får du hele opplevelseshelgen for kr 1450,-. Ikke medlemmer betaler kr 1950.

Les mer om helgens program og meld deg på. Begrenset antall plasser! 

Arrangører 

Stavanger Turistforening, Sølvberget kulturhus og Kapittel 2016.

Annonse