Har du lyst å bidra i ny båtdelingsordning på Storhaug?

IDYLLISK BASE: Det røde naustet ved Emmaus friområde på Storhaug blir basen for den nye båtdelingsordningen. Nå søker vi frivillige som kan være med i dugnadsgruppen som kan se til naust og utleiebåtene.
IDYLLISK BASE: Det røde naustet ved Emmaus friområde på Storhaug blir basen for den nye båtdelingsordningen. Nå søker vi frivillige som kan være med i dugnadsgruppen som kan se til naust og utleiebåtene. Foto: Agnethe Larsen

Er du interessert i kystnært og enkelt båtliv? Nå starter vi snart opp en båtdelingsordning ved Emmausstranda, og søker engasjerte frivillige som har lyst å bidra inn i dugnadsgruppa. 

Stavanger Turistforening satser videre på kyst- og nærfriluftsliv, og lanserer i månedsskiftet mai/juni en ny båtdelingsordning under navnet Emmaus båtlag for utleie av robåt sentralt på Storhaug. Stavanger Turistforening har inngått et samarbeid med Stavanger kommune og Frilager om det nye tilbudet, hvor du kan leie en båt til omtrent samme dagspris som kanoene som leies ut av Frilager. Tilbudet om å leie båt på Storhaug vil være åpent for alle, slik som Frilagers utleie av kanoer er i dag.

En robåt ligger allerede klar i det røde naustet ved Emmausstranda. Ytterligere to båter, disse i tre og med luggerseil, blir sjøsatt når dugnadsgruppa er opprettet. Det røde naustet ved Emmausstranda vil være basen for utleie av båtene. De sjarmerende båtene vil trenge jevnlig tilsyn av frivillige med interesse for det enkle båtlivet. 

– Vi søker nå frivillige ildsjeler som har lyst å passe litt ekstra på båtene. Vi trenger frivillige både til vedlikehold og stell av båtene, men også noen som kan ta jevnlige turer nedom naustet og se til at alt er som det skal være, sier Erik Gram Kverneland, driftsansvarlig for kyst- og nærfriluftsliv i Stavanger Turistforening.

Inviterer til informasjonsmøte

Frivillige som ønsker å bidra i dugnadsgruppa er hjertelig velkommen til informasjonsmøte onsdag 8. juni kl. 16 til 18. Møtet finner sted i det hvite huset til Stavanger Turistforening og er åpent for alle som har lyst å vite mer om den nye båtdelingsordningen og hva de kan bidra med.

Frivillige får benytte seg av båtene gratis

For nesten fem år siden hadde primus motor for Emmaus båtlag, Erik Klepsvik en idé om å starte en båtdelingsordning med base i det som var et ubrukt og lett falleferdig naust ved Emmausstranda. Han samarbeidet med områdesatsingen på Storhaug om bruk av naustet, søkte og fikk midler av både Ryfylke friluftsråd og Sparebankstiftelsen SR-Bank til innkjøp av to robåter med seil. Stavanger Turistforening tok over prosjektet høsten 2021 og har forhandlet fram en avtale med Stavanger kommune om bruk av naustet. Nå håper Erik at mange med interesse og sans for båt vil være med å bidra i den givende dugnadsgruppa. Gruppa trenger folk både med kompetanse på båt og folk som har lyst å lære mer. Det vil etter hvert holdes kurs for de frivillige, slik at alle kan få mer kompetanse og bli mest mulig delaktige i dugnadsgruppa.

– De som blir med i dugnadsgruppa vil kunne benytte seg av båtene gratis, mot litt arbeidsinnsats i løpet av året. For den som drømmer om egen båt med båtplass i en av Stavangers båtforeninger må jo dette være bortimot et uslåelig tilbud!, sier Erik Klepsvik med stort engasjement.

Er du interessert i å vite mer, så meld deg på informasjonsmøtet den 8. juni, eller ta kontakt med Erik Gram Kverneland på erik@stf.no eller tlf. 41419949. Her kan du finne mer informasjon om den største trebåten med luggerseil, her finner du informasjon om den mindre trebåten og her finner du informasjon om den siste båten som blir tilgjengelig for utleie ved Emmaus. 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 23. mai 2022