Nye sjefer på Haukeliseter og Preikestolen Fjellstue

Øistein Lende tar over som bestyrer på Haukeliseter fjellstue. Her sammen med kona Mona.
Øistein Lende tar over som bestyrer på Haukeliseter fjellstue. Her sammen med kona Mona. Foto: Privat

Øistein Lende (47) blir ny bestyrer på Haukeliseter Fjellstue. Han kommer fra byggebransjen, har fagbrev innen forskaling og armering, og grunnleggende kunnskap innen tømrer- og murerfaget. 

På Preikestolen Fjellstue er det en avdelingsleder i Nortura, Olaf Onsøyen (36) som tar over som bestyrerjobben etter Hilde Trøen som har jobbet 20 år ved anlegget. Dermed får verken Haukeliseter eller Preikestolen fjellstue sjefer med bakgrunn fra hotell- eller reiselivsbransjen. 

 - For oss er det viktigere å finne de rette personene i disse lederstillingene, enn at de har hotellfaglig bakgrunn, sier Brita Gundersen, leder for betjente anlegg i Stavanger Turistforening. Hun legger til at forgjengerne til nye bestyreren på Haukeliseter var en lærer, en jurist og en tømrer. 

 - Du må være en "potet" i en sånn jobb. Du er leder for et personale som varierer mellom 20 og 50 personer etter sesongen, er vertskap overfor gjestene og må være glad i å snakke med folk, og samtidig må du trø til der det trengs, i tillegg til de administrative oppgavene, sier Gundersen.

Onsøyen er en friluftsmann, og skal pendle til Preikestolen Fjellstue fra Sola der han bor med samboer og to barn på seks og ni år. Olaf Onsøyen har tidligere jobbet for Tine, som servitør, barmann, og han var med i Telemarksbataljonen.

Øistein Lende som blir ny hotellsjef på Haukeliseter, jobber i dag som prosjektleder i Massiv Bygg AS. Øistein Lende tar over jobben som bestyrer i mars. Både han og kona Mona som jobber i Statoil, er aktive friluftsmennesker. Mona tar sikte på å være så mye som mulig på Haukeliseter. De to bor i dag i Sandnes og har tre voksne barn. 

Dagens bestyrer Bjørn Fagerli og kona Live er begge lærere, og reiser nå tilbake til Stavanger etter å ha hatt to års permisjon fra jobben for å leve ut friluftsliv-drømmen på Haukeliseter.

Olaf Onsøyen (36) overtar bestyrerjobben etter Hilde Trøen, som har jobbet 20 år  ved Preikestolen fjellstue. Ønsøyen begynner 1. mars 2016.
Olaf Onsøyen (36) overtar bestyrerjobben etter Hilde Trøen, som har jobbet 20 år ved Preikestolen fjellstue. Ønsøyen begynner 1. mars 2016. Foto: Privat

Annonse

Skrevet av Turid Furdal 1. desember 2015