Her er vinneren av årets dugnadspris

OMTENKSOM: Johan Østbø, slik vi kjenner han: med rød vest som smilende vertskap på Friluftstrimmen ved Mosvatnet i Stavanger. Her har han kjøpt blomster til triminstruktør Troy Bodie.
OMTENKSOM: Johan Østbø, slik vi kjenner han: med rød vest som smilende vertskap på Friluftstrimmen ved Mosvatnet i Stavanger. Her har han kjøpt blomster til triminstruktør Troy Bodie. Foto: John Petter Nordbø

Årets dugnadsprisvinner er en ekte hverdagshelt. Dugnadsprisen for 2022 går til Johan Østbø for sin mangeårige innsats for både barn, unge, voksne og eldre i Stavanger Turistforening. 

Dugnadsprisen ble delt ut på årsmøtet torsdag kveld. Årets vinner er et kjent ansikt i gangene på det hvite huset i Kannik. Ofte sett syklende fra hjemmet på Hundvåg, svinger den smilende mannen innom på veien til Mosvatnet der han er vertskap for friluftstrimmen. Det var en intetanende prisvinner som smilende tok imot årsmøtedeltakerne i SR-Banks lokaler torsdag kveld, der han delte ut årbøker og skrev inn deltakerne i protokollen. Noen timer senere var det en tydelig rørt ildsjel som tok imot dugnadsprisen fra styreleder Gunhild Holtet Eie. 

Vi gratulerer Johan Østbø med årets dugnadspris! 

Juryens begrunnelse: 

Årets dugnadspris for 2022 går til en svært trofast person som har vært med oss i mange år. Denne personen er en hverdagshelt og er alltid å se på store arrangement på Gramstad og i Stavanger. Denne personen er en humørspreder, har glimt i øyet, er engasjert, aktiv, sprek, arbeidsom og et utpreget JA-menneske.  Med lun humor, smil og en god prat på lur får han alle til å føle seg velkommen, store som små.

Personen har vært en svært viktig brikke i foreningens ambisiøse planer for å sette friluftssprøyten i barn og unge tidlig. Selve dugnadsarbeidet og engasjementet startet med dette for 14 år siden da foreningen skulle utvikle et nytt og spenstig leirtilbud for barn og unge. Gjennom faste ukentlig dugnader på Preikestolen Basecamp ble rå muskelkraft fra de unge raskt byttet ut med teknikk og kunnskap fra de mer livserfarne. Personen kaller seg selv «steingal» og mantra under arbeidet var «knappe tak» og på den måten har flere tonn stein blitt flyttet og gjort om til steinlagte stier og trapper i området rundt Preikestolen.

Nå er spett, øks og tungt arbeid byttet ut med bålpanne og rød T-vest, og de siste fire årene har han vært en viktig brikke for å kunne avvikle vårt faste trimtilbud for 60+. Som tidligere turner stiller han gjerne som vikar når treneren er syk. Hver uke, tross dårlig vær, pandemi og nedstengninger har han vært med å holde hjulene i gang og har stilt som friluftsvert på ukentlig utetrim ved Mosvatnet. Han har alltid tid til drøs og kaffe selv om han selv er avholden fra dette. Han går foran som en sprek og flott ambassadør for Stavanger Turistforening tross sine 87 år. Denne personen er en gentleman, snill og høflig, med stort hjerte og stort engasjement, og nå vil vi få takke og hedre denne mannen som trofast stiller opp og hjelper til med de små tingene som betyr så mye!

Dugnadsprisen 2022 går til Johan Østbø.

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 22. april 2022