Nå gjør vi hyttene klare for drømmepåske på fjellet

NOK SNØ: Påsken nærmer seg, og hvorfor ikke dra til påskegule Hovatn?
NOK SNØ: Påsken nærmer seg, og hvorfor ikke dra til påskegule Hovatn? Foto: Per Henriksen

Etter to år med restriksjoner kan vi endelig ønske absolutt alle velkomne til fjells i påsken igjen! Nå setter vi ut kvist og ordner hyttene før fjellets høytid. 

– Nå er det utrolig flott på fjellet! Helt fantastisk! sier driftsansvarlig Per Henriksen, i et sjeldent ærend innom Stavanger. 

De siste ukene har han og resten av driftsavdelingen tilbrakt sammen med frivillige på fjellet for å gjøre alt klart til påske. Hyttene har fått påfyll av mat og andre nødvendigheter som sengetøy, fyrstikker og stearinlys. I løpet av noen hektiske uker har Per og gjengen satt ut tusenvis av bjørkekvister, slik at 370 km med vinterløyper blir klare for innrykk til påske. 

Alle kvisteløypene skal være klare til 1. april. Full oversikt over kvisteløyper finner du her

– Det er akkurat passe med snø i år. Det er rikelige mengder, men ikke så mye at hyttene er nedsnødd, sier Henriksen. 

De to siste årene har påsken vært preget av korona-restriksjoner. I 2020 var hyttene helt stengt, mens i fjor var det kun et fåtall gjester som fikk anledning til å besøke hyttene. Nå kan vi endelig ønske alle velkomne igjen, både de som har bestilt på forhånd og de som ønsker friheten ved å «droppe innom». 

– De aller fleste pleier å booke, og det er sjelden hyttene er overfylt. Tvert imot, vi har fortsatt masse ledig plass i påsken, sier Kaja Raa Storaker, leder for Tursenteret. 

For deg som skal på tur i vinterfjellet er det lurt å lese våre oppdaterte føremeldinger før du legger ut på tur. Der legger vi inn fersk informasjon fra hyttene og fjellet. Vi anbefaler også å lese oppdatert skredvarsel fra Varsom før turen. Rutebeskrivelser, informasjon om hyttene og gode turtips finner du på Ut.no. 

– I år er det ekstra viktig å følge kvisterutene over Svartevatn og Blåsjø. Det er svært lite vann i magasinene, noe som kan gi dårligere is enkelte steder. Det kan også være vanskelig og bratt å komme ut på vannene. Vi har funnet gode traseer for kvisteløypene, sier Henriksen.

Foreløpig er det ikke kvistet over hele Svartevassmagasinet. Se føremeldingene for oppdatert informasjon. 

Sjekk våre påsketurtips! 

Lurer du på hvor årets påsketur skal gå? I disse artiklene har vi samlet et bredt utvalg av turtips for deg som vil på hyttetur i påsken!


GODE FORHOLD: Det er godt med snø i heiene våre. Dette bildet er fra Kringlevatn.
GODE FORHOLD: Det er godt med snø i heiene våre. Dette bildet er fra Kringlevatn. Foto: Per Henriksen

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 1. april 2022