Dette blir nå den nye møteplassen i byen!

DET ER HER DET SKJER: Kaja Raa Storaker, Jone Edland og Brita Gundersen forbereder i disse dager det hvite huset slik at det blir et sentrum for frivilligheten i STF.
DET ER HER DET SKJER: Kaja Raa Storaker, Jone Edland og Brita Gundersen forbereder i disse dager det hvite huset slik at det blir et sentrum for frivilligheten i STF. Foto: Agnethe Larsen

Inn disse dørene skjer det mye nå! Det hvite huset i Kannik bygges om og blir sentrum for frivilligheten i Stavanger Turistforening.

– Dette skal bli den nye hytta i byen. Et sted hvor de frivillige kan møte hverandre og slå av en prat med oss i administrasjonen. Det skal bli et sted som banker for fellesskapet og frivilligheten, forteller Jone Edland, fagsjef for frivillighet i Stavanger Turistforening.

– Ja, her vil det bli nesten som en vanlig turisthytte, men vi tilbyr ikke overnatting da, sier Kaja Raa Storaker og smiler godt. Hun er leder for Tursenteret i Stavanger Turistforening.

Den gamle prestegården i Kannik har lenge fungert som kontor til administrasjonen i STF. Nå har store deler av administrasjonen flyttet ut og huset skal bygges om innvending. Det skal nå romme mange nye funksjoner, til glede for både frivillige, medlemmer og andre turglade. 

– Tursenteret flytter inn, og vi lager samlingsrom i alle etasjene og syverksted på toppen. Vi setter også inn heis og tilrettelegger bygget bedre for mennesker med funksjonsnedsettelser, forklarer Brita Gundersen, avdelingsleder for driftsavdelingen i STF. 

 Frilager vil få en større og enda mer sentral rolle her, da vi merker økt etterspørsel etter å leie utstyr og klær, forklarer Kaja.

SETTER INN HEIS: Det hvite huset skal nå i større grad tilrettelegges for personer med funksjonsnedsettelser og her er Stian Haga, bygningsjef i STF i gang med å rive den gamle peisen for å få satt inn heis.
SETTER INN HEIS: Det hvite huset skal nå i større grad tilrettelegges for personer med funksjonsnedsettelser og her er Stian Haga, bygningsjef i STF i gang med å rive den gamle peisen for å få satt inn heis. Foto: Brita Gundersen

Syverkstedet ReTuren er allerede på plass

Rivearbeid og ombygging er godt i gang bak de fire veggene i den gamle prestegården og fra loftet kan du høre symaskinene dure. Turi Rudningen Galta og Eleonore Hatfield reparerer og redesigner turklær og utstyr i det nye syverkstedet ReTuren, som er et kjærkomment tilbud til befolkningen. Mange kjenner nok Turi fra NRK-serien, Symesterskapet. 

– Vi er allerede i gang med arbeidet i det nye syverkstedet ReTuren, som har rigget seg til i tredje etasje i det hvite huset. Har du noe du ønsker å levere inn som du vil redesigne, reparere eller donere så er du velkommen til å gjøre det nå. Eleonore og Turi kommer til å introdusere masse spennende tilbud i den nærmeste tiden, blant annet lærerike kurs og workshops, forteller Kaja.

Målet med ReTuren er å holde friluftsklær og utstyr i bruk så lenge som mulig og at det ved endt liv ikke kastes, men brukes til andre ting.

Du kan levere det som skal repareres eller redesignes i det nåværende lokalet i Tursenteret i undergangen ved Rogaland Teater, men når ombyggingen av det hvite huset er ferdig, mest sannsynlig i løpet av mai, så vil alle tjenester være samlet under samme tak. Innlevering til ReTuren kan da gjøres i første etasje i det hvite huset, hvor også hovedinngangen til både de frivillige og Tursenteret vil være. De grønne tre-dørene skal erstattes med en lys og åpen inngang med skyvedører i glass. 

SYVERKSTED PÅ LOFTET: Eleonore Hatfield (til venstre) og Turi Rudningen Galta er allerede godt i gang med reparasjoner og redesign av utstyr og klær som er levert inn av folk som ønsker å ta vare på turutstyret sitt.
SYVERKSTED PÅ LOFTET: Eleonore Hatfield (til venstre) og Turi Rudningen Galta er allerede godt i gang med reparasjoner og redesign av utstyr og klær som er levert inn av folk som ønsker å ta vare på turutstyret sitt. Foto: John Petter Nordbø

Vil gjøre det enklere å bli en del av felleskapet i STF

– Samtidig som gjenbruk, reparasjon og utleie vil få en sentral plass, vil vi være best i byen på turkart, kompass og turveiledning. Det er her turen din starter, enten du skal ut på dugnadstur, besøke hyttene våre eller dra på en nærtur. Her vil du få hjelp fra A til Å, sier Kaja.

Stavanger Turistforening har fått en enda større brukergruppe, flere medlemmer og foreningen ønsker nå å styrke frivilligheten, som er selve bærebjelken i STF.

– Vi håper denne møteplassen vil gjøre det enklere for alle å komme i kontakt med oss, øke nysgjerrigheten og senke terskelen for å bruke naturen og bli en del av fellesskapet i STF, avslutter Jone. 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 17. februar 2022