Nå starter fotokonkurransen for årets årbok

VEIVISER: Den røde T-en finnes både på fjellet, i skogen og i byen. Her fra turen mellom Slettabø og Vargastølen i Madlandsheiene.
VEIVISER: Den røde T-en finnes både på fjellet, i skogen og i byen. Her fra turen mellom Slettabø og Vargastølen i Madlandsheiene. Foto: Per Henriksen

Tema for årets fotokonkurranse er «rød T». Nå kan du få ditt bilde på trykk i årboka og være med i kampen om et opphold for to på én av våre betjente hytteperler. 

Vil du bidra i årets årbok? Nederst i artikkelen finner du detaljer om hvordan du deltar. 

I fjor gjorde den tradisjonsrike fotokonkurransen i årboka «comeback» etter mange års fravær. Det ble en suksess. Haugevis av turfolk sendte inn blinkskudd fra turene sine. Dette fortsetter vi med også i år! 

– 2022 er frivillighetens år, derfor er det naturlig at frivillighet også blir tema for årboka. For fotokonkurransen ønsker vi å ha et litt bredere tema, som kan romme både frivillighet og mye annet. Derfor har vi valgt «Rød T» som årets tema, sier årbokredaktør John Petter Nordbø.

Akkurat som i de klassiske årbøkene rundt midten av forrige århundre, blir fotokonkurransen et viktig element i 2022-årboka. De første sidene i boka er satt av til innsendte bilder fra konkurransen.  

– Vi var veldig spente på responsen da vi lanserte konkurransen i fjor. Den stammer fra en helt annen tid. Den gangen var det lite annen informasjon å finne. Folk satt hjemme og bladde i bøkene for å få inspirasjon til å komme seg ut. I dag er inspirasjon å finne et kort klikk unna, men responsen viser likevel at folk synes det er gjevt å få et bilde på trykk. Ei årbok er mer varig enn et innlegg i sosiale medier, mener redaktør John Petter Nordbø. 

KREATIV VRI: Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke bilder som passer i kategorien «Rød T».
KREATIV VRI: Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke bilder som passer i kategorien «Rød T». Foto: John Petter Nordbø

Oppgave med stor frihet 

Tema «Rød T» er valgt fordi det er en oppgave som kan tolkes i mange forskjellige retninger. 

– Den røde T-en er én av Norges sterkeste merkevarer og en kjent og kjær ledsager på fjellet, i skogen og i byen. Mange tenker nok kanskje på den malte, røde T-en på fjellet når de hører oppgaven, men her er det mange muligheter. Det kan være alt fra et portrett av en person med rød T på lua, til mer kreative varianter. Jeg gleder meg til å se alle forslagene, sier Nordbø.

– Hvilke bilder ønsker du deg til fotokonkurransen? 

– Alle slags bilder. Kom gjerne med en overraskende vri! Og er du usikker på om bildet passer i kategorien, send det inn likevel. Det er bare fantasien som setter grenser, fastslår redaktøren. 

Slik deltar du i konkurransen:

  • Tema for konkurransen er «Rød T». Du velger selv hva slags motiv du vil sende inn.

  • Send inn ditt bilde til johnpetter@stf.no. Husk å sende inn bilder med høyest mulig oppløsning. 

  • Frist for å sende inn er onsdag 2. februar.

  • De beste bildene kommer på trykk i årboka, som sendes ut til alle medlemmene i Stavanger Turistforening i april. 

  • De tre beste bildene vinner følgende premier: 

    • 1. plass: Opphold for to personer en helg på Haukeliseter Fjellstue, Stranddalen Turisthytte eller Lysefjorden Turisthytte. Premien inkluderer frokost, matpakke og middag.

    • 2. og 3. plass: Opphold for to personer en helg på ei av våre selv- eller ubetjente hytter. 

Sjekk vinnerbildene fra i fjor: 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 6. januar 2022