Vil du dra på tur med fine folk? Her er 10 overnattingsturer for voksne

TURMAGI: Fra en varm og vakker julidag på fellestur i Lysebotn.
TURMAGI: Fra en varm og vakker julidag på fellestur i Lysebotn. Foto: John Petter Nordbø

Fellestur er fellesskap, flinke turledere, flotte landskap og fine folk. Her er 10 turer for voksne i 2022 du kan melde deg på allerede nå. 

Våre fellesturer for voksne spenner over et vidt spekter fra skiturer, toppturer, helgeturer til ukesturer. Fellesnevneren er samhold og de gode opplevelsene. En tur med oss gir økt livskvalitet, nye krefter, nye bekjentskaper og svar på egen mestring! Turprogrammet for 2022 er lansert. Vi har plukket ut 10 turer til deg: 

#1

Fjellflørt på høyfjellet

PERLA I RYFYLKEHEIENE: I 2022 fortsetter vi suksessen med Fjellflørt på Stranddalen turisthytte.
PERLA I RYFYLKEHEIENE: I 2022 fortsetter vi suksessen med Fjellflørt på Stranddalen turisthytte. Foto: Helene Seglem

Er du lei av å sveipe hit og dit på mobilen for å finne drømmepartneren? Gira på å få en fantastisk friluftsopplevelse? Hos oss finner du begge deler! I september arrangerer vi flere «fjellflørter» for de aller fleste aldre. Sleng deg med der du føler deg mest hjemme, og hvem vet, kanskje du ender opp med fast turfølge fremover? 

Dato: 2.-4., 9.-11. og 16.-18. september. I tillegg har også Haukeliseter fjellstue en rekke singelturer på programmet.

#2

SignaTUR: Lysefjorden rundt

VERDENSBERØMT: Folk reiser fra fjern og nær for å oppleve Lysefjorden. Nå kan du få med deg alle høydepunktene på én og samme tur!
VERDENSBERØMT: Folk reiser fra fjern og nær for å oppleve Lysefjorden. Nå kan du få med deg alle høydepunktene på én og samme tur! Foto: John Petter Nordbø

Unn deg en skikkelig langtur! Denne turen lar deg oppleve hele den mektige Lysefjorden og noen av de aller flotteste fjellområdene Ryfylkeheiene, eller søren heller, hele Norge har å by på! I løpet av fire dager og 64 kilometer tar Lysefjorden rundt deg med gjennom alle varianter av vestlandsterreng og forbi de tre store ikonene i fjorden: Flørlitrappene, Kjerag og Preikestolen. Den beste måten å gå rundt fjorden på er å starte på sørsiden av Lysefjorden og ende opp med den store finalen på Preikestolen! Turen krever god fysisk form, men du har jo trent godt i det siste, har du ikke? 

Dato: 13.-17. juli 2022

#3

Kortreist turhelg på Gramstad

BYNÆRT: Gramstad-området byr på mange kilometer med merket sti, og en haug med nuter og topper med spektakulær utsikt. Dette bildet er fra Dalsnuten.
BYNÆRT: Gramstad-området byr på mange kilometer med merket sti, og en haug med nuter og topper med spektakulær utsikt. Dette bildet er fra Dalsnuten. Foto: Odd Inge Worsøe

Hvem har sagt at du trenger å reise langt for å finne store opplevelser? Vi reiser kort (for noen), men skal gå langt. Vi tar inn på det hvite huset på Gramstadtunet. Det betyr at vi kan gå lange, fine turer i «Sandnesalpene» med en lett dagstursekk på ryggen. 

Dato: 22.-24. april

#4

Klart det går til Flørli

SPEKTAKULÆRT: Flørli-bygda var et travelt, lite fjordsamfunn i mange år. I dag er det bare et par fastboende igjen. Turisthytta ligger øverst i bygda.
SPEKTAKULÆRT: Flørli-bygda var et travelt, lite fjordsamfunn i mange år. I dag er det bare et par fastboende igjen. Turisthytta ligger øverst i bygda. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Flørli ligger på sørsiden av vårt verdensberømte ikon: Lysefjorden. Vi reiser inn med båt og bor på Flørli turiststasjon, øverst i bygda. Her finner vi naturskjønne omgivelser og fin utsikt over fjorden. Bygda byr på en rekke aktivitetsmuligheter. Du kan nyte naturen i fred og ro, eller prøve deg på nye utfordringer. Vil du fiske fra brygga eller bade i sjøen? Gå kortere eller mer krevende tur? Vi ordner det! Turen er tilrettelagt for voksne med fysiske funksjonsnedsettelser. 

Dato: 17.-19. juni 2022

#5

Skiglede på Taumevatn

FELLESTUR: Lykken er å være på tur med ski på beina og et trivelig turfølge, på vei til en av STFs hytteperler.
FELLESTUR: Lykken er å være på tur med ski på beina og et trivelig turfølge, på vei til en av STFs hytteperler. Foto: Tilde Hoel Torkildsen

Skitur til trivelige Taumevatn, det er en klassiker blant vinterturene i STFs hyttenettverk! Vi blir værende på hytta hele helgen. På denne tiden av vinteren er kveldene blitt mye lysere. Hvis været er fint og føret godt går vi opp i høyden rundt hytta for å se på utsikten og ha det moro på ski på turen ned igjen. Hvis ikke vær og føre er på vår side blir det skiglede i nærområdet. Kanskje har du noe nytt å lære, eller vil finpusse skiteknikken? Gøy blir det uansett! Dette er ei helg der god mat og den sosiale drøsen er aller viktigst.

Dato: 25.-27. mars 2022

#6

Møt våren på Skåpet sammen med Klart det går

POPULÆR: Skåpet har i flere år vært den mest besøkte selvbetjente turisthytta i landet.
POPULÆR: Skåpet har i flere år vært den mest besøkte selvbetjente turisthytta i landet. Foto: Vidar Tøge

Bli med oss på de velkjente, karakteristiske (og hyppig fotograferte) hyttene som ligger en relativt lettgått tur fra vakre Vinddalen. Vi drar til Skåpet! På denne turen blir det mulighet for dagstur forbi Gamle Skåpet og opp svenskeveien til Kvernavatnet. Med denne godbiten gjelder det å være tidlig ute, dette er en tur mange har ventet på! Turen er tilrettelagt for voksne med fysiske funksjonsnedsettelser. 

Dato: 20.-22. mai 2022

#7

Yoga i fjellheimen

RO: Få steder er enklere koble av enn på fjellet. Her fra yoga i Nansen-salen på Haukeliseter.
RO: Få steder er enklere koble av enn på fjellet. Her fra yoga i Nansen-salen på Haukeliseter. Foto: Marcus Andersson

Liker du kombinasjonen av yoga og tur? Enten du er nybegynner eller en erfaren yogi, er det få ting som slår en avstressende helgetur i den idylliske fjellheimen vår. Utenom selve yoga-øktene blir det fine dagsturer på ski eller til fots både lørdag og søndag. Her kan du velge mellom to ulike turer: 

Dato: 11.-13. mars og 17.-19. juni 2022

#8

natURregulering på Stranddalen eller Haukeliseter

Trenger du å trykke på «restart-knappen», og få et skikkelig avbrekk? Bli med på en langhelg til fjells hvor du virkelig setter deg selv i fokus. Vi utforsker ulike metoder som styrker og balanserer kroppen vår på en naturlig måte. Gjennom ulike øvelser med pust, mentalt fokus, isbading og TRE-øvelser (Trauma and Tension Releasing Exercises) søker vi økt tilstedeværelse i kroppen. Målet er å oppnå dypere kontakt med naturen og vår indre urkraft.

Dato: 22.-26. juni og 18.-21. august.  

#9

Bli med opp i høyden og utforsk området rundt Svartevatn

UTENFOR ALLFARVEI: Storsteinen turisthytte ligger midt i villreinens rike, langt inni Ryfylkeheiene.
UTENFOR ALLFARVEI: Storsteinen turisthytte ligger midt i villreinens rike, langt inni Ryfylkeheiene. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Dette er turen for deg som vil oppleve ukjente hytteperler dypt innpå heia. Vi skal vandre høyt, og mye av turen går over 1000 moh. Kanskje klarer vi å finne ut hvorfor en 29 år gammel mann fra Kristiania for 100 år siden ble eier av en million dekar høyfjell mellom Lyse-Hjelmeland-Setesdal og Sirdal? Dersom du ikke har opplevd en ekte Heiberg-hytte, bør du kjenne din besøkelsestid og bli med på denne turen. Hvis ikke det var god nok grunn i seg selv: Selveste rosinen i pølsa blir besøket på nyoppussede Nilsebu, som har åpnet igjen like før vi drar på tur. 

Dato: 9.-15. juli 2022

#10

Fargerik sommertur med Klart det går til Lysebotn

ANNERLEDES: Nyoppussede Lysefjorden turisthytte er prydet av gatekunst laget av Renate Hermansen
ANNERLEDES: Nyoppussede Lysefjorden turisthytte er prydet av gatekunst laget av Renate Hermansen Foto: John Petter Nordbø

Lysebotn ligger helt innerst i Lysefjorden, en fjord som ikke overraskende blir manges favorittfjord fra første besøk! Vi reiser sammen inn med passasjerbåt fra Lauvvik kai i Sandnes og bor på selveste Lysefjorden turisthytte. Hytta ligger i naturskjønne omgivelser, og på veggene er det fargerik kunst som garantert får deg i godt humør! I Lysebotn står aktivitetene i kø: Du kan nyte livet i hengekøye i hagen med ei bok og noe forfriskende å drikke, ta deg en liten tur (og kjenne på!) fossen rett ved sjøen, vandre til  «Kaldahålå» og «Kongesteinen», fiske fra brygga, teste SUP-brett eller kanskje en ta en badetur til stranden? Vi ordner det!

Turen er for voksne/unge voksne som eventuelt kan ha behov for tilrettelegging. 

Dato: 5.-7. juli 2022

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 21. desember 2021