Neste års gavepakke av turopplevelser for 60+

En tur med 60+ byr på både naturopplevelser og utrolig godt samhold.
En tur med 60+ byr på både naturopplevelser og utrolig godt samhold. Foto: Odd Inge Worsøe

60+ inviterer til et eldorado av turopplevelser neste år! Her får du hele 10 tips til kjekke turer som du kan melde deg på og begynne å glede deg til allerede nå.

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer, til overnattingsturer. Her får du noen smakebiter av det du kan være med denne kjekke gjengen på i 2022.

1. Vårskitur til Haukeliseter

Unn deg noen herlige dager på Haukeliseter fjellstue og nyt den siste snøen, før våren er i anmarsj. Vi går herlige vårskiturer om dagen, og om kvelden blir det tre retters middag og kos i peisestua. 

Dato: 25. - 27. april

Alltid godt humør å finne på Haukeliseter
Alltid godt humør å finne på Haukeliseter Foto: Frederik Hansen

2. Forsommertur til Bjerkreim

Bli med på tur i et vakkert kulturlanskap fra Eikebrekka til Kvitlen. Den frodige Kvitladalen er foreslått som nasjonalpark, og det er ikke uten grunn! Vi tar turen i den kanskje aller fineste tiden, når våren har festet grepet og sommeren er underveis.

Dato: 10. - 12. juni

Opplev et vakkert kulturlandskap på vei til Kvitlen turisthytte.
Opplev et vakkert kulturlandskap på vei til Kvitlen turisthytte. Foto: Odd Inge Worsøe

3. Majestetisk tur til Viglesdalen

Stien fra Nes i Årdal følger en gammel driftaveg som ble bygget av svenske rallarer på begynnelsen av 1900-tallet. Denne stien er nå en av de historiske vandrerutene til DNT og en opplevelse å gå! Stien følger elva, som med sine mange kulper egner seg for bading og fine matpauser på veien til Viglesdalen. Dagene i Viglesdalen byr på både flotte dagsturer, tre-retters middag og hyggelig samvær i en av Stavanger Turistforenings aller nyeste hytter. 

Dato: 13. - 15. juni

Viglesdalen ligger idyllisk til og klar til å huse en fantastisk gjeng fra 60+ i juni.
Viglesdalen ligger idyllisk til og klar til å huse en fantastisk gjeng fra 60+ i juni. Foto: Odd Inge Worsøe

4. Fjelltur til Tomannsbu

Bli med på en flott tur i godt selskap til Tomannsbu. Tomannsbu ligger veldig fint til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet, ca. tre timers fottur sør for Hunnedalen, med start like ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder. Denne fine septemberhelgen blir det mulighet til både fiske, topptur til Dramreisknuten og gode måltider i herlige omgivelser. 

Dato: 2. - 4. september

Har du ikke vært på Tomannsbu? Nå har du sjansen!
Har du ikke vært på Tomannsbu? Nå har du sjansen! Foto: Simen Haughom

5. La deg skjemmes bort på Stranddalen

Stranddalen, bare navnet får de fleste fjellentusiaster i distriktet til å bli blank i øynene. Midt i et av de aller flotteste fjellterrengene i Rogaland, ligger den betjente hytta, som ei øy med hytteluksus i villmarka. Vi blir tatt godt i mot av storbonden selv, John Anton Nilsen, og skjemt bort med de herligste måltidenee. Tenk så fint å få oppleve høstens farger i dette vakre området i Suldal. Bli med du også!

Dato: 5. - 7. september

Storbonden, John Anton, gleder seg til å ta deg godt i mot på Stranddalen.
Storbonden, John Anton, gleder seg til å ta deg godt i mot på Stranddalen. Foto: Helene Seglem

6. Opplev Suldals vakre natur

Den flotte hytta, Jonstølen turisthytte i Suldal, må bare oppleves! Den moderne hytta er omgitt av vakre stølsområder. Den ligger strategisk til ved foten av Snønuten og Kyrkjesteindalen og byr på mange flotte turmuligheter. Vi bruker hytta som base for mange fine turopplevelser og nyter de første høstdagene sammen.

Dato: 6. - 8. september

Jonstølen er omgitt av et fantastisk turområde og september kan også by på moltesanking, som det ifølge ryktene tilsier, trives godt her.
Jonstølen er omgitt av et fantastisk turområde og september kan også by på moltesanking, som det ifølge ryktene tilsier, trives godt her. Foto: Odd Inge Worsøe

7. Se alt den vesle bygda Flørli har å by på

Dette er den ultimate turen til Flørli med tid til å virkelig se alt det flotte denne bygda har å by på. Flørlitrappene, Flørlistølen, den mektige fossen, de historiske bygningene. Dette er bare noe av det du kan sitte igjen med av opplevelser etter å ha vært med på denne turen. Vi bor på Flørli turiststasjon, lager god mat sammen og nyter utsikten over verdens vakreste fjord.

Dato: 21. - 23. oktober

Her, langs den vakre Lysefjorden, kan du få bo og nyte en oktoberhelg i godt selskap.
Her, langs den vakre Lysefjorden, kan du få bo og nyte en oktoberhelg i godt selskap. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

8. Ta turen mellom øst og vest 1000 meter over havet

Bli med på denne spenennede høstturen til foten av Hardangervidda, 1000 meter over havet. De rutinerte turlederne Odd Inge Worsøe og Else Nygård tar deg med til Haukeliseter hvor det blir utsøkt mat, bekvem vernatting og fjellturer i vakre omgivelser.  

Dato: 13. - 15. september

Turbilder
Turbilder Foto: Odd Inge Worsøe

9. Spennende overnattingstur til Karmøy

Har du lyst å bli med til Karmøy? En helg med fine turer, sommerfest ved sjøen og tur til Karmøys høyeste fjell. Helgen starter med tur til Kvalavåg. Her har turlaget laget noen flotte turstier. Lørdagen tur tilpasses etter vær og vind og om kvelden inviteres du til grill– og bålkveld i Vikavågen. Søndag går turen til Karmøy sitt høyeste fjell, Sålefjellet. 

Dato: 20. - 22. mai

Vakkert landskap ved Åkrasanden på Karmøy.
Vakkert landskap ved Åkrasanden på Karmøy. Foto: Anette Steinsnes

10. La deg begeistre ut i det blå!

60+ inviterer til flere kjekke dagsturer neste år, både for deg som liker å vite hvor turen går, og deg som syns det er spennende at kun turlederen vet hvor veien går. Blåturene fungerer slik at du treffer turleder og andre spente turgåere på parkeringsplassen til Coop Mega Brueland i Sandnes kl. 10. Der kjører dere samlet til det stedet turleder har pekt ut, dermed trenger du ikke egen bil for å være med. Gåtid er beregnet til ca. fire timer og har en vanskelighetsgrad som er middels krevende. Utenom blåturene så arrangeres det også søndagsturer som går i ulendt terreng og har et spennende turmål i sikte. Noen av disse er merket "sprek" og har en vanskelighetsgrad som er middels/krevende og kan vare fire til fem timer. Alle søndagsturene, både blåturer og vanlige søndagsturer er gratis for medlemmer, så lenge det ikke planlegges noe helt spesielt. Det er også et kjekt dagsturtilbud i nærmiljøet hver tirsdag kl. 17.00, hvor du inviteres til en rask hverdagstur i byen.

Nydelig blåtur til Smørkamdalen med Dagsturkomiteen i juni 2021
Nydelig blåtur til Smørkamdalen med Dagsturkomiteen i juni 2021 Foto: Helge Storhaug

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 16. desember 2021