Dette må du ta hensyn til før hyttebesøk og fellesturer framover

HUSK Å BESTILLE PÅ FORHÅND: Vi reduserer antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingsystemet, slik at meteren kan overholdes.
HUSK Å BESTILLE PÅ FORHÅND: Vi reduserer antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingsystemet, slik at meteren kan overholdes. Foto: John Petter Nordbø

Oppdatert 14. desember: Nå må du igjen bestille hytteovernattingen din på forhånd. Enmeters-regelen er tilbake, noe som betyr at vi må begrense antall gjester på hyttene, fellesturer og aktiviteter.

Hva må du ta hensyn til når du skal besøke turisthyttene fremover?

Det viktigste du må huske på å gjøre før du skal besøke en av STFs turisthytter fremover, er å bestille oppholdet ditt på forhånd. Vi har redusert antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingssystemet, slik at du kan overholde meteren fra andre gjester under hytteoppholdet. Dersom du skulle bli syk, eller havner i karantene før reisen, er det viktig at du avbestiller hytteoppholdet og blir hjemme. I tillegg gjelder følgende retningslinjer for besøk:

 • Alle som ikke bor i samme husstand, må holde en meters avstand.
 • Du bestiller en seng og ikke nødvendigvis et helt rom. Det kan derfor være nødvendig å bytte om på senger for å fordele grupper mellom rommene, slik at hver gruppe så langt det er mulig har eget rom. Om nødvendig kan noen gjester måtte legge seg på hems eller sovesal. Dette avklares mellom gjestene, evt. med hjelp av hyttevakt. Alle gjester bes være fleksible og opptre hensynsfullt for å ivareta avstand av smittevernhensyn.​​​​​​​
 • Gjestene må ta med rent sengetøy eller ren lakenpose og putevar.
 • Ta med alkoholbasert middel for hånddesinfeksjon. Våtservietter kan tas med, men ikke kast disse i utedo, eller i naturen, da disse ikke brytes ned.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta.
 • Man må vaske ut rommet innen kl. 13 dagen bestillingen går ut, slik at dette er klart til eventuelle nye gjester.
 • Drop-in og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt, men det er tillatt å bruke utedo og hente ut proviant fra hyttene.
 • Er det nød, fare for at gjestene ikke klarer å gå til neste hytte, så skal de slippe inn, selv om hytta er full. 
 • Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur.

Hva med deg som skal være med på en fellestur med STF?

Våre planlagte aktiviteter og fellesturer vil gjennomføres med nødvendige smitteverntiltak. Alle våre fellesturer med overnatting fram til 12. januar, må dessverre avlyses. Dagsturer utendørs kan fortsatt gjennomføres med smitteverntiltak, og maks antall deltakere her er 20 personer inkludert turleder. Det er obligatorisk påmelding på turene, slik at vi har kontroll på maks antall deltakere. Når du deltar på våre aktiviteter er det viktig at du følger rådene fra Folkehelseinstituttet:

 • Hold en meter avstand til andre
 • Rengjør hendene godt og ofte med såpe eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon og husk god hostehygiene.
 • Bruk munnbind i de tilfellene hvor det ikke er mulig å holde en meter avstand. Husk å ta med eget munnbind.
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

Er det noe du bør tenke på før skal på julegavehandling på Tursenteret?

Tursenteret har normale åpningstider. Våre turveiledere bruker munnbind og det anbefales at besøkende også bruker dette der det ikke er mulig å holde en meter avstand. Velkommen innom for en trygg handel og få gode tips på veien fra våre dyktige turveiledere.

Åpningstider før jul:

Mandag, onsdag og fredag: 10–16
Tirsdag og torsdag: 10 - 19
Lørdag: 10 - 15

Åpningstider i julen:

23. desember: 10 – 16

24. desember (julaften): Stengt

25. og 26. desember (1. og 2. juledag): Stengt

27. desember: 10 - 16

28. desember: 10 - 16

29. desember: 10 - 16

30. desember: 10 – 16

31. desember (nyttårsaften): Stengt

1. januar (1. nyttårsdag): Stengt

Hva med deg som ønsker å legge førjulsturen til Gramstadtunet?

Du kan trygt besøke Gramstadtunet og aktivitetene her vil foregå med nødvendige smitteverntiltak. Det vil bli adgangskontroll, slik at det ikke er mer enn 20 gjester inne i låven om gangen. Hver søndag er det kjekke gratisaktiviteter utendørs og mulighet til å spise nissegrøt, både innendørs med god avstand og utendørs. Husk å forhåndsbestille bord til nissegrøt, siden det nå blir et begrenset antall gjester som kan spise samtidig. Du kan også leie trygge og store lokaler til ditt private arrangement.

Hva må du ta hensyn til når du besøker Haukeliseter fjellstue?

Alt ligger til rette for en nydelig vinteropplevelse på høyfjellet med en meters avstand. Det er innført skjenkestopp fram til 12. januar, og dette gjelder også på fjellstua. Her kommer noen huskeregler før du besøker fjellstua;

Først og fremst:

 • Kom på besøk bare hvis du er frisk. Har du luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt almenntilstand skal du holde deg hjemme.
 • Er du isolasjon, karantene eller venter på testsvar skal du holde deg hjemme. 
 • Husk god hånd -og hostehygiene.

Husk: 

 • Hold minimum en meter avstand til andre gjester utenfor egen husstand eller reisefølge. Dette gjelder også utendørs.
 • Bruk munnbind i de tilfeller hvor det ikke er mulig å holde en meter avstand.
 • Registrer gjerne kontaktinformasjon ved ankomst. Dette for at vi skal kunne kontakte og informere deg dersom det skulle oppstå en smittesituasjon. (Gjelder både boende gjester, teltere, bobiler, dagsbesøkende og gjennomreisende).

I tillegg gjelder disse retningslinjene:

 • Villmarksspa med utendørs badstue og badestamp holdes stengt da ikke er mulig å overholde enmeter-regelen. 
 • Vi gjeninnfører kun én husstand/ et reisefølge per rom. Det vil si at det ikke lenger er mulig å booke sengemiks på sovesal og stabbursrom. 

All informasjon om smittevern på Haukeliseter finner du her

Generell informasjon om de nye nasjonale tiltakene finner du her:

 1. Informasjon om gjeldende nasjonale tiltak.
 2. På Folkehelseinstituttet sin temaside om koronaviruset: FHI.
 3. På DNTs nettside om Covid-19, som omhandler både hytter og aktiviteter.

En tur ut bidrar til god folkehelse

Vi oppfordrer alle som kan å benytte seg av naturen når man kan, og vi har flere flotte turtips til turer som du kan utforske i nærområdet ditt. Det kan være smart å velge en tur som ikke alle andre velger, og da kan du hente masse inspirasjon til nye turer på våre turtips-sider her.

God trygg tur!

EN TUR GJØR GODT: Du kan fortsatt gå trygt på tur med STF og nyte gleden av å være ute i frisk norsk natur.
EN TUR GJØR GODT: Du kan fortsatt gå trygt på tur med STF og nyte gleden av å være ute i frisk norsk natur. Foto: John Petter Nordbø

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 8. desember 2021