Vil knytte sammen nye turvenner

STF turvenn er et lavterskel-tilbud for alle som søker en turvenn å gå tur sammen med. Kommunikasjonen foregår via Instagramkontoen STF Turvenn og drives av disse fem engasjerte turvenn-ambassadørene.
STF turvenn er et lavterskel-tilbud for alle som søker en turvenn å gå tur sammen med. Kommunikasjonen foregår via Instagramkontoen STF Turvenn og drives av disse fem engasjerte turvenn-ambassadørene. Foto: Agnethe Larsen

Denne flotte gjengen vil skape gode turøyeblikk sammen med andre som ønsker en turvenn. Gjennom Instagram-kontoen STF Turvenn skal kontakten knyttes, turene deles og minnene skapes.

– Jeg meldte meg som turvenn-ambassadør for å være med å bidra til et lavterskel-tilbud til de som har lyst å komme seg mer ut i naturen, men som ikke vet helt «koss og kæ». Dette er et godt alternativ for deg som foretrekker å gå sammen med én, fremfor i større grupper, forteller Linn Serigstad Taksdal. 

Initiativet til å opprette STF sitt nye tilbud kom fra Oddveig Michelle Apeland Torland, som driver sin egen Instagram-konto, Friluftslivinspirasjon. Her søkte hun selv etter noen å gå tur sammen med og i løpet av kort tid hadde hun gått tur med 20 flotte mennesker.

– Jeg tenkte at hvis jeg alene kunne gå tur med 20, tenk så mange turvenner vi kunne knytte sammen hvis vi var enda flere med på laget. Sammen med alle disse flotte ambassadørene gleder jeg meg til å skape gode turøyeblikk for enda flere gjennom STF Turvenn!

  Oddveig Michelle Apeland Torland er initiativtaker til STF Turvenn og kjenner på at hun vil være med å skape gode turøyeblikk for enda flere gjennom dette nye lavterskel-tilbudet.
  Oddveig Michelle Apeland Torland er initiativtaker til STF Turvenn og kjenner på at hun vil være med å skape gode turøyeblikk for enda flere gjennom dette nye lavterskel-tilbudet. Foto: Agnethe Larsen

  Vil forebygge ensomhet

  Pandemien har ført til at mange har kjent på ensomheten, det har Anne Beth Taksdal selv erfart og hun håper at dette tilbudet kan være med å forebygge ensomhet.

  – Jeg ønsker å vise at det ofte kan være nok glede i å gå en liten tur ut i nærmiljøet, det trenger ikke være en lang «heisatur». Her om dagen inviterte jeg naboene ut på kaffe på lekeplassen hvor vi hadde en god drøs. Dette viser at vi kan skape mange fine øyeblikk i nærmiljøet, bare ved å være sammen.

  Mangel på venner i livet som deler interessen for å gå tur, kan også være et behov hos flere, tror Marianne Hægstad Risdal.

  – Du kan gjerne ha flere venner å være sammen med, men ingen av dem har interesse for å gå tur. Da kan dette tilbudet være en enkel vei der du kan finne deg en turvenn, som du kan dele opplevelsene med.

  De fem turglade ambassadørene håper flest mulig har lyst å bli med dem på tur – enten man vil gå tur sammen med en av dem, eller melde seg som en turvenn for andre.

  – Turene jeg har opplevd så langt i livet har gitt meg selv så mye og gjennom å invitere med meg nye turvenner ut håper jeg at andre også vil få oppleve denne gleden, avslutter Tina Louise Langeland!

  Instagram-kontoen, STF Turvenn, er et tilbud for deg som ønsker en turvenn å dele turopplevelsene sammen med. Fem frivillige ambassadører driver kontoen og kontakten med nye turvenner gjøres direkte i innboksen. I tillegg har de med seg fem andre frivillige som inviterer til tur. Målet er at flest mulig enkelt skal kunne finne seg en turvenn og gjøre dørstokkmila kortere.

  Bli kjent med de fem turvenn-ambassadørene:

  Oddveig Michelle Apeland Torland

  Initiativtaker til STF Turvenn. Bor på Nærbø og er ufør. Naturen har vært med å endre livet hennes og gjort henne frisk fra psykiske lidelser. Liker godt turer på grusvei, for hun er redd for å møte på hoggorm andre steder. Har alltid kamera med på tur.

  Anne Beth Taksdal

  Trebarnsmor som bor i Hillevåg. 100 prosent sykemeldt, men forteller at den grønne resepten er å gå tur, mest mulig. Liker «sulleturer» i nærområdet med masse tid til de gode samtalene. Liker ikke høyder, men elsker hengekøyelivet. 

  Marianne Hægstad Risdal

  Museumspedagog og trebarnsmor som bor på Nærbø. Oppvokst i en turistforeningsfamilie. Liker seg best på turer i ulendt terreng, helst med en topp som mål hvor utsikten kan nytes sammen med alt det gode hun bærer med seg i sekken av turmat.

  Tina Louise Langeland

  Student som nylig har flyttet hjem igjen etter en lang periode i Trondheim og Oslo. Oppdager nå Rogaland på nytt og liker alle slags turer, både høye topper og langstrakte strandturer på Jæren. 

  Annonse

  Linn Serigstad Taksdal

  Fembarnsmor fra Klepp, som jobber som hjelpepleier. Liker turer i skogen hvor det er minst mulig folk, gjerne med nybakt brød i sekken. Har lyst å gå i Sirdalsheiene, men våger ikke å dra alene.

  Skrevet av Agnethe Larsen 8. desember 2021