10 tips til opplevelsesgaver for hele familien

Pakk inn en tur fylt med opplevelser til jul og drøm dere vekk til all den turgleden dere har i vente sammen!
Pakk inn en tur fylt med opplevelser til jul og drøm dere vekk til all den turgleden dere har i vente sammen! Foto: John Petter Nordbø

Ingenting er kjekkere enn å pakke inn gaver fylt med turopplevelser til barna. Her kommer ti forslag til gaveturer som garantert gir gledeshyl på julaften!

1. En vinternatt under stjernene

Foto: Pål Christensen

Ta med barna på en spektakulær villmarksopplevelse i vinterfjellet! Med ski og pulk går vi innover fjellet fra Suleskard til vi finner et passende sted å slå opp vintercamp. Her blir det masse tid til snøhulegraving, aking, isfiske og gode historier rundt bålet. 

Dato: 26.-27. februar

2. Skiglede i bøtter og spann på Skiskolen

Foto: Kristine Tofte

Skiskolen skaper minner for livet og gir mestringsfølelse og ny læring. Hva er vel mer meningsfult enn å gi dette bort i julegave? To helger i februar arrangerer Stavanger Turistforening Skiskolen. Dyktige instruktører står da klar for å dele sin skiglede med alle barna som kommer til Sirdal disse helgene. Vi tilbyr ulike partier og kurs i både alpint, langrenn, snowboard, fjellski og topptur. Her får også barna muligheten til å bli kjent med flere andre skiglade barn på sin egen alder. 

Dato: 12.-13. og 19.-20. februar

3. Vintertur med hundespann

Foto: Pål Christensen

Bor det en Lars Monsen i noen i familien? På denne opplevelsesrike turen får dere sjansen til å suse avgårde i hans fotspor! Dette er en ekte vinterekspedisjon med hundespann i Sirdalsheiene hvor dere overnatter i lavvo og nyter god stemning rundt bålet om kvelden. Turen passer for barn i alle aldre, her kan aktivitetene tilpasses barnas alder.

Dato: 5.-6. mars

4. Den kjekkeste vinterferien du kan gi!

Foto: Agnethe Larsen

Barnas Turlags tradisjonsrike vinterferietur til Ådneram blir garantert en vinterferie som barna kommer til å huske lenge! Ådneram turisthytte er et perfekt utgangspunkt for flotte skiturer og vinteropplevelser. Her blir det tid for fine turer, skilek og kos i hytteveggen. Det blir også anledning til å ta seg en tur i skitrekket, som ligger et steinkast unna hytta. Du kan velge å være med enten første, eller andre del av vinterferien. Første del passer veldig bra for dere som har veldig liten erfaring med ski og snø fra før.

Dato: 26. februar-2. mars og 2.-6. mars

5. Magisk lystur i Hillevåg

Foto: Anders Minge

Dette er en helt gratis gave som du kan pakke inn og gi til barna til jul. Inviter dem med på en magisk lystur i Hillevåg, hvor Stavanger Turistforening sørger for magisk lysstemning i mørklagte gater – med mange kjekke aktiviteter som dere kan være med på. 

Dato: 15. januar

6. Skjærgårdsidyll og nye vennskap på Nodhagen

Foto: Agnethe Larsen

Turisthytta Nodhagen på Bersagel er det perfekte stedet for å skape mange nye sommerminner og vennskap. Her vil garantert barna finne mye glede! Bading, padling, fisking, turer og masse kos i sjøkanten – denne juliuken er oppskriften på naturopplevelser for livet til hele familien!

Dato: 16.-20. juli

7. Kosetur til Grautheller turisthytte

Foto: John Petter Nordbø

Bli med Barnas Turlag Jæren på et ekte villmarkseventyr på høyfjellet! Denne turen passer ypperlig som første fjelltur for de minste med overnatting på en turisthytte. Hytta ligger idyllisk til ved Grauthellervannet og rett ved siden av er det en fin badekulp. Turen inn er ca. en times gange i lettgått terreng og dagene vil fylles med mange kjekke aktiviteter i disse vakre naturomgivelsene. 

Dato: 12.-14. august

8. Villmarksleir på Sandsa

Foto: Arvid Berentsen

Toppturer, barkebåtrace, gjørmebading, bekkeklatring og pinnebrødsteking er blant aktivitetene på Barnas Turlags populære familieleir på Sandsa. Turen byr på uforglemmelige friluftsopplevelser for barn fra 0 til 13 år. Midt i blinken som en julegave fylt med opplevelser som hele familien vil kose seg med!

Dato: 4.-10. juli

9. Eventyrlig sommertur til idylliske Gaudland i Sokndal

Foto: John Petter Nordbø

Turisthytta på Gaudland ligger idyllisk til i Sokndal, med kjørevei helt fram. Barnas Turlag Dalane arrangerer overnattingstur hit i juni, en flott anledning til å innlede en eventyrlig Norges-sommer. Her blir det mange kjekke aktiviteter, blant annet vannlek og kanoturer på Gaudlandsvatnet, som ligger rett bak hytta. 

Dato: 3.-5. juni

10. Kosebamsetur til Børsteinen

Foto: Marius Dalseg Sætre

På denne barnevennlige turen inn til Børsteinen er det bare å pakke med seg kosebamser, "bensin" og godt humør! Dette blir en tur fylt av lek og moro på en av Stavanger Turistforenings mest tilgjengelige hytter. Børsteinen ligger fint til på høyfjellet mellom Ådneram og Lysebotn og den kjekke turen inn er ca. en km i lettgått terreng. Bli med oss, og mange nye turkamerater på en fantastisk fin sensommertur!

Dato: 10.-11. september

Ekstratips til innpakningen!

Skriv ut bilder og lag en liten kollasj av stedet og aktivitetene som du har gleden av å gi bort til barna. Da kan de drømme seg bort og begynne å glede seg allerede nå! 

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 7. desember 2021