Her er 10 turer du kan gi ungdommen til jul 

Foto: Amund Janssen

Sats på opplevelser, ikke utstyr! Hva med å gi bort en DNT ung-tur til jul? Her er 10 turer som garantert gir naturopplevelser for livet. 

#1:

Måneskinnstur til Melands Grønahei


Melands Grønahei ligger i hjertet av Hjelmelandsheiene.
Melands Grønahei ligger i hjertet av Hjelmelandsheiene. Foto: Birk Vatland

Finnes det noe som gir mer frysninger på ryggen enn å gå på ski på lang rekke gjennom et uberørt vinterlandskap? Og blir det ikke enda mer spektakulært når det eneste lyset du har kommer fra månen og hodelykta? DNT ung voksen drar på kveldsskitur utenom kvistede løyper. Dette blir et lite eventyr utenom det vanlige! Månen nærmer seg full og vi krysser fingrene for en glitrende stjernehimmel. 

Dato: 12.-13. februar 2022.

Aldersgrense: 18-26 år

#2:

Renntur til Røldal

Ta sats og bli med på renntur!
Ta sats og bli med på renntur! Foto: Jonas Gunde Olsvik

Vi fikser transport fra byen til fjells, digg mat, overnatting i ei koselig hytte midt i skitrekket og en haug med fine folk. Du fikser heiskort, skiglede og humør. Har vi en avtale?

Dato: 21.-23. januar 2022.

Aldersgrense: 15-19 år

#3:

Ung på tur – Fargerikt sommereventyr i Lysebotn

Foto: John Petter Nordbø

Drømmer du om regnbuehytta i Lysebotn – hvor du kan SUP'e, bade eller ta kanoen på en tur i fjorden midt mellom en råskap av fjell du sjelden ser maken til? Eller trives du best hengende mellom to påler på tunet med en god bok, en brus og svette pailabber etter en deilig tur i trivelig selskap mens du venter på at middagen skal bli servert? Her vil det være garanti for kubb, nydelige omgivelser, farger, mestring, latter, vennskap og god mat! Vær tidlig ute med påmelding til denne vårturen utenom det vanlige! Arrangør er Ung på tur-gruppa til DNT Tilrettelagt. Turen passer for ungdom/unge voksne med utviklingshemming, autisme eller lignende funksjonsnedsettelse i alderen 16-30 år, og som fortsatt har behov for litt ekstra trygghet i form av voksne ledere til stede. Ledsagere er også hjertelig velkommen. Deltakerne må ha vært med på våre månedlige torsdagsturer tidligere for å delta på overnattingsturene. Disse turene finner du her

Dato: 20.-22. mai 2022. 

Aldersgrense: 16-30 år

#4:

Snøhuletur til Sandvatn

Er du tøff nok til å sove her?
Er du tøff nok til å sove her? Foto: Per Henriksen

Elsker du snø? Da bør du prøve å sove med snøen, og ikke minst – våkne med den! For du er vel så rå at du overnatter i snøhule? Tenkte nok det ja. Vi nyter vinterdagene ute i fjellheimen med ski, snø, sol (forhåpentligvis) og godt selskap (garantert). Turen tar oss til Sandvatn-hytta, der vi graver og rigger oss til for en magisk overnatting i vårt eget Winter Wonderland!

Dato: 18.-20. mars 2022.

Aldersgrense: 15-19 år

#5:

Surfesafari til Jæren

Surf's up!
Surf's up! Foto: Kristine Bosch

Velkommen til Rogalands Honolulu! Er du sugen på å surfe på mer enn internett? Mellom kritthvite sanddyner og rautende kyr byr DNT ung på surfig, seks fot med god stemning og sand mellom tærne. Og du... finnes det egentlig noe finere enn saltvannshår? Eller noe deliligere enn å ta på seg en varm ullgenser etter en dag i bølgene? Nei, men da er det vel bare å melde seg på! 

Dato: 3.-6. juni, 21. august og 26. november 2022. 

Aldersgrense: 17-20 år og 14-19 år 

#6:

Hengekøyetur til Store Stokkavatn

Foto: Henrikke Ulvund

Hengekøye? Sandstrand? En frodig øy? Reggea i solnedgangen? Nei, du trenger ikke blåse karbonbudsjettet på en flytur til Thailand! Heng med på DNT ung sitt eget «full moon party» på holmen i selveste Store Stokkavatn i Stavanger. Det bli glødende leirbål, fløyelsmyke netter og hengekøyer i vestavind. Vi fyller kanoene padler av gårde på en villmarksopplevelse midt i byen. Dette blir køy!

Dato: 21.-22. mai 2022

Aldersgrense: 18-26 år

#7:

SignaTUR: Lysefjorden Rundt

Eventyrlige Bakken gard er stoppested på Lysefjorden rundt.
Eventyrlige Bakken gard er stoppested på Lysefjorden rundt. Foto: Kristine Tofte

Er du glad i en utfordring? Er du klar for en skikkelig langtur? Skal du gjøre noe er det like greit å gjøre det skikkelig, så vi inviterer på tur, Lysefjorden rundt! Du trenger ikke lete lenger– dette er turen for deg, og den er fantastisk! Høydepunktene står i kø og på toppen av det hele du får huket av tre av de mest kjente turmålene i Rogaland: De 4444 trappetrinnene på Flørli, Kjeragbolten og Preikestolen! Hva venter du på? Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. 

Dato: 27. juni - 3. juli 2022

Aldersgrense: 18-24 år

#8:

Sensommerhelg på Skåpet

Foto: Amy Mir

Skåpet er den mest besøkte DNT-hytta de seneste årene. Denne helga tar DNT ung over hele showet! Vi booker alle hyttene og drar en svær gjeng til fjells. Stikkord: hygge, badstu, bading (hvis du tør?) taco, tur og heiing på deltakerne i Tripp Trapp Triathlon som suser forbi på lørdagen. 

Dato: 26.- 28. august 2022

Aldersgrense: 15-19 år

#9:

Pizzatur til Bakken gard

Foto: John Petter Nordbø

Buon giorno! Med fire oster i sekken, salami i baklommen og mel i blikket tar DNT ung deg med til Lysefjordens egen riviera! Italia kan gå og legge seg når denne gjengen klasker deigen på benken og legger ved i pizzaovnen. Og pizzastykkene er ikke det eneste som skal skli ned. Har du prøvd vannsklia av berg og mose i Skurvedalens eget badeland? DEN er det futt i! Det er ingenting å lure på –meld deg på og bli med på den ultimate koseturen til det mest sjarmerende stedet i Lysefjorden!

Dato: 16. - 18. september 2022

Aldersgrense: 15-19 år

#10:

Ung på tur – Hyttetur og vinteraktiviteter i Sirdal 

Foto: Odd Inge Worsøe

Hva er vel bedre enn å starte årets første måned med en herlig vintertur, med kjekke vinteraktiviteter, røde kinn, ullsokkene på tørk over peisen og kos rundt hytta med andre ungdommer? Kanskje blir du den nye hyttemesteren i yatzy? Ønsker du prøve deg på en liten skitur eller skilek, men mangler utstyr – kan dette leies enkelt og gratis via oss! Ledsagere er også hjertelig velkommen. Arrangør er Ung på tur-gruppa til DNT Tilrettelagt. Turen passer for ungdom/unge voksne med utviklingshemming, autisme eller lignende funksjonsnedsettelse i alderen 16-30 år, og som fortsatt har behov for litt ekstra trygghet i form av voksne ledere til stede. Ledsagere er også hjertelig velkommen. Deltakerne må ha vært med på våre månedlige torsdagsturer tidligere for å delta på overnattingsturene. Disse turene finner du her

Dato:
28.-30. januar 2022. 

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 8. desember 2021