Gratis førjulseventyr for hele familien på Gramstadtunet

Hver søndag i adventstiden kan dere oppleve gratis aktiviteter og herlig førjulsstemning på Gramstadstunet.
Hver søndag i adventstiden kan dere oppleve gratis aktiviteter og herlig førjulsstemning på Gramstadstunet. Foto: Julie Maske

Velkommen til magisk førjulsstemning, nissegrøt og kjekke aktiviteter, hver søndag i adventstiden på Gramstadtunet.

Her kan både liten og stor glede seg til en dag fylt med kjekke aktiviteter som garantert vil gi dere et avslappende avbrekk og gode minner sammen i en ellers så hektisk førjulsinnspurt. Vi kan friste med blant annet koselig besøk av miniatyrhestene fra NRK Super, eventyrstund i piltrehytta ved Gramstadtjern, spektakulær oppvisning av sjonglørene fra Flaks og mulighet til å kjøpe verdens beste nissegrøt tilberedt av nissene på låven. Forhåndsbestill gjerne bord til nissegrøten, så er du sikker på at du får plass på det tidspunktet du ønsker, dette gjør du her. Aktivitetene er tilrettelagt for rullestolbrukere. 

Hver søndag i advent skjer det noe spennende på Gramstadtunet, les videre for program:

Søndag 28. november

Denne søndagen kan dere oppleve en fantastisk oppvisning av sjonglørene fra Flaks. De har tidligere underholdt på Lykter bak Dalsnuten og imponerer med sitt show. Kanskje har du lyst å prøve deg som sjonglør selv? Det blir også mulighet til å kjøpe verdens beste nissegrøt av nissefar eller nissemor på låven. Aktivitetene starter kl. 12 og varer til 15.

De dyktige sjonglørene fra Flaks opptrer på Gramstadtunet første søndagen i advent og setter stemningen for førjulstiden.
De dyktige sjonglørene fra Flaks opptrer på Gramstadtunet første søndagen i advent og setter stemningen for førjulstiden. Foto: Anders Minge

Søndag 5. desember

De skjønneste miniatyrhestene kommer denne søndagen på besøk til Gramstad! Her kan du få kose med selveste kjendisføllet Tulla og resten av flokken fra NRK Super. Det blir fotobås med hestene hvor dere kan forevige minnene fra denne fine førjulssøndagen. Nissene serverer nissegrøt til de som har lyst å kjøpe dette til aktivitetene. 

Miniatyrhesten, Tulla - fra NRK Super kommer på besøk på Gramstadtunet både 2. og 4. søndag i advent.
Miniatyrhesten, Tulla - fra NRK Super kommer på besøk på Gramstadtunet både 2. og 4. søndag i advent. Foto: Firbent Terapi

Søndag 12. desember

Tredje søndag i advent blir det magisk eventyrstund med Marianne Stenerud i Piltrehytta nede ved Gramstadtjern, kl.12 og 13. Marianne er en erfaren, lyttende og kreativ forteller. Hennes spesialitet er oppsetninger for barn. Hun er forteller på heltid og har i mer enn et tiår gjennomført mange forestillinger og turneer for barnehager, skoler og familier. Denne dagen forteller hun eventyret om «Det blå eventyregget». Etter den fine eventyrstunden kan dere kjøpe nissegrøt på låven, som serveres av Gramstadtunets nisser. 

Ingenting er mer koselig enn å la hele familien leve seg inn historiene som blir fortalt i Piltrehytta ved Gramstadtjern.
Ingenting er mer koselig enn å la hele familien leve seg inn historiene som blir fortalt i Piltrehytta ved Gramstadtjern. Foto: Agnethe og Knut Larsen

Søndag 19. desember

Siste søndag i advent blir det igjen muligheten til å hilse på Tulla og de andre miniatyrhestene fra NRK Super. Sultne mager kan fylles med herlig nissegrøt, som selges under arrangementet. En perfekt og avslappende søndag på Gramstad for hele familien.

Hver søndag kan du kjøpe verdens beste nissegrøt tilberedt av nissefar eller nissemor på låven.
Hver søndag kan du kjøpe verdens beste nissegrøt tilberedt av nissefar eller nissemor på låven. Foto: John Petter Nordbø

Juleaktivitetspakke for barn

For dem som ønsker litt underholdning til barna under nissegrøten så lager vi til en spennende aktivitetspakke til barn som kan kjøpes for kr 50. Denne inneholder julebingo (til turen), utstyr til juleverksted og en søt overraskelse eller tre.
For å sikre seg juleaktivitetspakke, er det mulig å forhåndsbestille ved å betale via Vipps på nr. 716178. Kvittering i Vipps vises ved henting av aktivitetspakker på låven. De som sender inn et bilde av at de har funnet alle postene i julebingoen på Messenger til Gramstadtunets Facebookside, er med i trekningen av flotte premier!

Innholdsrike juleaktivitetsposer til nissegrøten på Gramstad skaper en stemningsfull tid rundt måltidet.
Innholdsrike juleaktivitetsposer til nissegrøten på Gramstad skaper en stemningsfull tid rundt måltidet. Foto: Agnethe Larsen

Forhåndsbooking av bord til nissegrøt

Hvis dere vil sikre dere plass til nissegrøt, så er det mulig å booke bord på forhånd. Dere booker på den datoen og klokkeslettet som passer best for dere og får disponere bordet i 45 minutt. Trykk her for å reservere det tidspunktet som passer for dere.

Kombiner juleventyret med en barnevennlig tur i Sandnesmarka

Aktivitetene og nissegrøten på Gramstad kan gjerne kombineres med en opplevelsesrik tur sammen med barna. Vi har samlet åtte turtips til fine familieturer som alle starter fra Gramstadtunet. 

Gramstadtunet ligger idyllisk til en liten kjøretur fra Sandnes sentrum. Kanskje får du oppleve stedet i hvit drakt i løpet av adventstiden?
Gramstadtunet ligger idyllisk til en liten kjøretur fra Sandnes sentrum. Kanskje får du oppleve stedet i hvit drakt i løpet av adventstiden? Foto: Njål Vadla

Annonse

Skrevet av Agnethe Larsen 24. november 2021